{{ message.message }}
{{ button.text }}

De meest overgewaardeerde items van de baby-uitzet

Nu ik 2 prinsesjes heb ben ik inmiddels een expert op het gebied van baby-uitzet. Een aantal zaken zijn zwaar overgewaardeerd is mijn idee!

Afbeelding blog 'De meest overgewaardeerde items van de baby-uitzet'

Ergens in maart 2013 gingen Jurre en ik met een uitgeprint lijstje naar een aantal baby-winkels. Van die grote warenhuizen tot aan de nok toe vol gestouwd met alles op het gebied van baby. Daar lopen dan van die overijverige types rond die je maar wat graag willen helpen met spullen verzamelen. 

Ergens in maart 2015 gingen we zonder lijstje naar een groot baby-warenhuis. Wederom was deze tot aan de nok toe gevuld met baby-spul. We kochten een badje en het eerste pakje. De rest hadden we nog, al dan niet gebruikt. Na bestudering vind ik dat er een heleboel baby gerelateerde items zijn waar mijn broek van af zakt en mijn wenkbrauwen omhoog schieten. Ik heb een lijstje, voorzien van commentaar.

1. Neuspompje

Serieus, moet ik deze toelichten? Nou vooruit dan maar. Ondanks dat dit een keer of 2 heeft gewerkt is het een item dat al gauw in diverse huishoudens ligt te verstoffen. Ik moet toegeven dat Jurre er best handig mee is, maar ik kan er helemaal niets mee. Heb je gezien hoe groot het gaatje is waar het snot doorheen moet? Een beetje snottebel heeft een doorsnede van een centimeter. De opening van het neuspompje is een halve milimeter. Dus waar komt de rest van het snot terecht? Nou nergens, het blijft gewoon in het neusje zitten. Tot nu toe geen idee wat wel werkt. Dus gewoon maar stug met een spuitje wat zoutoplossing erin duwen. Of gewoon laten uitzieken. 

2. Spuugdoekjes

Braaf kocht ik tijdens mijn allereerste zwangerschap een flinke stapel spuugdoekjes. Je zou er een stuk of 6 nodig hebben op een dag dacht ik. Netjes gewassen en gestreken liggen ze ruim 2,5 jaar na dato nog steeds in de kast. Iedereen weet hoeveel een baby kan spugen. Een gewoon mondje vol kan zo'n doekje inderdaad prima opvangen. En ook een mondhoekje kan je ermee afvegen. Daarmee houdt het dan wel op hoor. Als je baby een halve fles uitspuugt dan ben je nergens met zo'n ieniemieniedoekje. Of je moet met een stuk of 4 van die doekjes de fles willen geven... Inmiddels kan ik mijn eigen winkel vullen met hydrofielen. Niet gestreken en opgevouwen, maar gewoon in een grote bak, direct klaar voor gebruik. 

3. Flessenwarmer

Mocht je borstvoeding geven uit een fles dan kan ik mij zo voorstellen dat zo'n flessenwarmer best handig is. Omdat ik die ambitie nooit heb gehad stond mijn flessenwarmer al gauw stof te verzamelen. Ook dachten wij dat het wellicht handig zou zijn op vakantie. Dit hebben we opgelost met warm water uit de kraan. Ook tijdens nachtvoedingen kon ik dit ding niet bepaald waarderen. Tegen de tijd dat het ding warm was gaf de baby aan de hele buurt een prachtig concert en was ik alweer in slaap gesukkeld. De snelste manier was 30 seconden magnetron. Moest er wel voor naar beneden, maar liever dat dan buurtbemiddeling op de stoep.

4. Dekentjes en lakentjes

Mijn prachtige gebreide dekentjes en lieflijke lakentjes liggen nog altijd min of meer ongebruikt in de kast. Ik heb 2 slaapzak-baby's die het zelfs nog presteren om met slaapzak aan de dekens weg te trappen. Beide dames begonnen er al in de buik mee. Zodra ze een beetje fatsoenlijk mij konden schoppen sliep ik 's nachts zonder mijn dekens. Deze trend hebben ze na hun geboorte doorgezet. Ik ben inmiddels in het bezit van een heel arsenaal aan slaapzakken; newborn, mouwloos, winter, zomer, noem het maar op. 

5. Wipstoeltje

Heerlijk je kind laag op de grond terwijl jij op de bank zit of aan tafel. Echt fantastisch knus om te zien. Op tafel zetten is levensgevaarlijk. Je baby zal maar zo beweeglijk zijn dat ie er zo vanaf wipt. Als ik mijn baby op de grond zou willen hebben, dan ligt ze op een speelkleed. En als ik haar niet op de grond wil hebben dan ligt ze in de box of bij mij. In een wipstoel horen ze er gewoon net niet bij en ze kunnen ook nog niet eens vrij bewegen. Kan iemand mij het nut van de wipstoel vertellen? Ik zoek er al een poos naar, maar ik begrijp het gewoon echt niet... 

6. Pyjama's

Ik snap dat er heel veel mama's zijn die het heerlijk vinden om hun baby 's avonds te badderen en dan een heerlijk pyjamaatje aan te trekken. Zodat ze vervolgens weer opnieuw kunnen beginnen omdat de baby naast het spuugdoekje heeft gespuugd. Pyjama's vind ik pas nodig en handig vanaf een maand of 6. Dan slaapt mijn kroost vanaf een uur of 7 en kunnen ze heerlijk onafgebroken 12 uur slapen. Nu ben ik sowieso niet van het 'badderige'-type, maar mijn voorkeur in de eerste 4 maanden zijn gewoon lekkere zachte (box)pakjes. Wel zo handig. 

7. Haarborstel en kam

Ik moet nog lachen als ik terugdenk aan het moment dat ik een borstel en kam kocht voor mijn ongeboren dochter. Ook twijfelde ik of het een roze of neutraal setje moest zijn. Oke, er zijn natuurlijk baby's die worden geboren met een weelderige bos haar dat je kan borstelen, maar 99% van de baby's zijn gewoon kaal of hebben een beetje pluis. Ik kan mij het gezicht van echtgenoot ook nog herinneren toen ik gelukzalig het pluis van dochter aan het borstelen was. Hij vroeg nog of ik ze allemaal wel op een rijtje had. Gelijk daarna heb ik met mijn gezonde verstand de beide items in de kliko gegooid. 

8. Luieremmer

Een half jaar na de geboorte van Sara stond het ding nog altijd redelijk ongebruikt in de babykamer. Ik had namelijk al een luieremmer. Zo'n hele grote grijze. Waarin ik al mijn restafval gooide. Ik vond een luieremmer maar 'gedoe'. Er moesten van die dure cassettes in en om het correct te gebruiken moest je zo ongeveer een universitaire studie hebben gevolgd. En ondanks dat de fabrikant 'wetenschappelijk' kon verklaren dat het geurvrij was bleek dit echt niet zo te zijn. Laat er een paar dagen een poepluier in zitten, in de zomer, en stank gegarandeerd. Dus als eerste gingen de poepluiers mee naar beneden. Kleine moeite om dan ook de plasluiers mee te nemen. Ik heb hem weggegeven in de hoop dat de emmer zijn nut nog ergens vind. 

9. Navelbandjes

Ik geloof niet dat ik hier ook maar iets aan toe te voegen heb. Ik moet ook bekennen dat ik nog steeds geen enkel idee heb waar je ze voor gebruikt en waarom. 

10. Badthermometer

Spendeer die paar euro maar aan leuke kleertjes of handige overslagrompers. Gewoon een beetje gezond verstand, een elleboog, een pink of als je echt twijfelt kan je ook een gewone digitale thermometer gebruiken. Alle methodes zijn sneller dan zo'n badthermometer. Of het kan natuurlijk nog beter; een badje met een ingebouwde digitale thermometer. Ben je direct van het gezeik m.b.t. temperatuur af. Tip; koop ook echt niet zo'n 8-delige badset. Veel te duur en de helft ga je echt niet gebruiken; borstel/kam, badthermometer en luieremmer. Zie punten 7,8 en 10.

Als laatste noem ik nog even een strijkplank en een strijkijzer. Die staan niet op de lijst voor de baby-uitzet maar zijn in mijn huishouden totaal nutteloos en overbodig. Alle hydrofielen liggen gewoon heerlijk niet opgevouwen in een bak. Die moet je trouwens ook niet strijken want dan drogen ze beter. Overhemden draagt Jurre nauwelijks en als hij ze wel draagt dan met trots een gekreukelde. De redenatie die Jurre heeft is dat hij toch al verkering heeft. Kleding die gestreken moet worden probeer ik niet te kopen. Ook de kleding van de meisjes wordt niet gestreken. Weet je hoeveel werk dat is? Heb je met veel bloed, zweet en tranen een mooi boxpakje gestreken, spugen ze alles onder (waarschijnlijk omdat je nog steeds spuuglapjes gebruikt) en moeten ze nieuwe kleren aan. Als ik mijn strijkplank + ijzer in 3 jaar tijd 5 keer heb gebruikt is het veel. Dus wat mij betreft mag deze op de lijst met overgewaardeerde items. 

En ongetwijfeld zullen er nog meer overgewaardeerde items zijn. Wellicht volgt er nog een tweede deel, als ik ze weer heb weten te verzamelen ;-)*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je