{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Maatschappij

Afbeelding blog 'De Maatschappij' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben niet zo van het bloggen. Simpelweg omdat ik er mezelf de tijd niet voor gun en niet zo goed weet waar ik het over moet hebben. Toch spookt er sinds een aantal maanden iets door mn hoofd. Mede ook dankzij 'De Maatschappij'.

Alweer bijna 4 jaar geleden werden wij voor het eerst papa en mama. De geboorte ging niet helemaal volgens de planning, want Eline werd 9 weken te vroeg geboren. Totáál onverwacht! Iedereen die zoiets meegemaakt heeft weet dat dit ontzettend heftig is. Heerlijk vond ik het dan ook dat we in rustig vaarwater kwamen toen alle ziekenhuis- en doktersafspraken achter de rug waren.

Vanaf de geboorte heeft Eline eigenlijk nooit iets bijzonders gehad. Veel te vroeg, dat wel maar geen complicaties. Ze is een heerlijke meid: lief, bedachtzaam, rustig, ondeugend, eigenwijs en ontzettend energiek. Van haar wil ik er wel 10!
Toen ze ongeveer 2 jaar was kregen we van alle kanten al vragen wanneer er een 2e zou komen. Die vraag had ik niet zien aankomen! We waren zo van haar aan het genieten, de eerste stapjes, de eerste woordjes. Echt genieten. Bovendien ben ik wel 2 jaar nodig geweest voordat ik alles rondom haar geboorte verwerkt had.

Ik was verbaasd, niet dat mensen dat überhaupt vragen maar ik had helemaal geen zin in een 2e kind, niet na alles wat we met haar mee hadden gemaakt. Mensen vinden het blijkbaar 'zielig' dat ouders bewust voor 1 kind kiezen (WAT een onzin!). Volgensmij zouden wij een 2e kindje willen omdat wij dat willen en niet om wat een ander wil of wat Eline zou willen. Wij zijn toch immers diegene die hem of haar zou moeten opvoeden.
Ik kan er niks aan doen, maar sinds die opmerkingen gemaakt worden kan ik het gewoon niet los laten. Weer zwanger zijn lijkt me heerlijk en ik twijfel niet eens over een evt. vroeggeboorte want ik zal nu veel strenger gecontroleerd worden. Maar ik hoef daarna geen baby en dat gaat natuurlijk niet.

Eline gaat vanaf volgende week voor het eerst naar de basisschool, wat inhoudt dat we nog meer vrije tijd krijgen. Die vrijheid die we hebben (want het wordt met de jaren natuurlijk steeds makkelijker als je een kindje hebt) en het rustige vaarwater waar we nog steeds in zitten kan ik zo van genieten. Wouter wil wel maar ik denk niet dat ík een 2e kindje zou willen. Is dat nu zo raar?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je