{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Loedermoeder-tag. Ik doe mee!

Via een medeblogster hier las ik over de loedermoedertag. En weet je wat? Ik doe gezellig met haar mee.

Afbeelding blog 'De Loedermoeder-tag. Ik doe mee!'

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Momenteel niet veel. Kleuter is hartstikke zindelijk, zowel dag als nacht. En Diva is overdag zindelijk. Alleen met het slapen draagt zij nog een luier. Voor haar middagslaapje krijgt ze er een aan en als ze weer wakker is gaat-ie meteen weer uit. Meestal is-ie kurkdroog, maar mevrouw heeft nog niet het zelfvertrouwen om helemaal zonder te slapen. 's Avonds de droge luier van 's middags weer aan en dan krijgt ze nog een droge luier als wij naar bed gaan.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Ja. Echt. We eten altijd aan tafel (uitzonderingen daar gelaten). 's Morgens eet papa als eerst en wij schuiven iets later aan. Maar we eten wel aan tafel. 's Middags eet ik samen met de kinderen, papa is werken. Ook dan eten we netjes aan tafel. En 's avonds, dan eten we ook aan tafel. Aan tafel eten heb ik echt vanuit huis meegekregen. Ik vind het gezellig. Voor mij is het echt een moment om samen te zijn, elkaar te zien en spreken. Ik kom uit een groot gezin en vond altijd leuk om dan met z'n allen aan tafel te zitten. En nog steeds

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Uhm, stiekem wel wat eigenlijk. Iets teveel soms naar mijn zin. Maar dan vooral in de wintermaanden. Ik heb twee buitenkinderen en die vinden het heerlijk om buiten te zijn. In de mooie maanden zijn ze heel de dag buiten en talen niet naar de televisie/tablet/tv. Kleuter en Diva hebben allebei een eigen tablet en ze weten precies hoe de werkt. Net als onze telefoons. Feilloos zoeken ze alles op. Meestal probeer ik het tv kijken/tablet spelen te beperken. Als Diva haar middagdutje doet, kijkt Kleuter een film of speelt op de tablet. Dat is zijn rustmomentje.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja. Ze hebben allebei een prachtig bed op hun eigen kamer. Daar slapen ze ook zelf. Alleen. Ons bed is ons bed. Natuurlijk is er wel eens uitzondering als ze ziek zijn. Al probeer ik ze dan, met name 's nachts, gewoon in hun eigen bed te laten liggen. Als ze echt verdrietig zijn of zich ziek voelen, dan kruip ik bij hen in bed. Vinden ze zelf ook fijner.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Echt niet, dan kan ik aan de gang blijven. Een klein vlekje is echt niet erg. Zeker niet als ze na het eten meteen weer buiten de zandbak in duiken. Natuurlijk kijk ik er echt wel naar hoe groot de vlek is of we nog weg moeten. Al dan niet krijgen ze iets anders aan. Natte/vieze kleding door een te volle luier vervang ik wel.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Haha Diva wel. Mits ze geen maillot aan heeft. Kleuter daarentegen niet. En dat is niet mijn schuld. Hij vind het zelf grappig om twee verschillende sokken aan te doen. Hij haalt eigenhandig twee paar sokken uit de la en trekt van elk paar één sok aan. De andere twee sokken doet hij de volgende dag aan. Ik vind het prima en laat hem lekker gaan.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Soms. Vooral wanneer ik onder tijdsdruk sta. Dan moet ik echt weg en heb geen tijd en geduld om te wachten totdat ze meekomen. Dan koop ik ze wel eens om. Maar niet met snoep. Wel met '… als je nu meegaat, doen we straks een extra potje Rummikub' of '… als je meegaat mag je straks extra lang in bad.'

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Mijn eigen laatjes en deurtjes zijn netjes. Maar ik zou je willen adviseren de deurtjes en laatjes waar het speelgoed van de kids achter zit niet zomaar open te trekken.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Elke avond krijgen onze kids braaf hun vitaminetabletjes met daarin alle benodigde vitaminen. En mijn man en ik doen braaf mee.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
1. Ik zou nooit, maar dan ook nooit zo'n moeder worden die tijdens het shoppen alleen maar dingen voor haar kinderen zou kopen. Maar ook voor zichzelf. Uhm.... failed.

2. Elke dag een super gezonde maaltijd op tafel zetten. Failed. Soms is het gewoon fijn om een blikje soep open te trekken of een flinke stapel pannenkoeken te bakken (die dan met heel veel smaak wordt opgegeten). Ik probeer wel zo suikervrij mogelijk te koken, dat dan weer wel.

3. Geduldig blijven en niet snel mopperen/schreeuwen tegen de kinderen. Geduldig ben ik echt wel. Ik kan veel hebben en rustig blijven. Maar als mijn geduld op is, dan blijk ik toch heel goed te zijn in mopperen. Schreeuwen doe ik nauwelijks, maar soms.... aaaaaargh! Dan is het potje geduld toch echt helemaal op.

En jij? Doe je ook mee met deze tag?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je