Snap
  • Mama

De lentekriebels

Alhoewel de lente officieel pas over een week of drie begint, heb ik ze al: die heerlijke lentekriebels. Het mooiste van Nederland vind ik juist de wisseling van de seizoenen, maar op de een of andere manier kan ik ( samen met velen in mijn directe omgeving ) dit jaar al bijna niet meer wachten tot het lente is. Ik ben die kou zat en al helemaal de sneeuw ( om over het treinverkeer op deze witte dagen nog maar te zwijgen ) Zelfs de kinderen reageerde vorige week toen het begon te sneeuwen met een:''Oh,nee,he...alweer?" ha,ha.

Vandaag scheen ( in ieder geval hier in Brabant ) al een voorzichtig zonnetje die een voorspoedige lente deed vermoeden. Ook de eerste kleurrijke bloemenpracht heeft zich in onze voortuin al weer  laten zien.

Toen ik vanmiddag mijn oudste dochter van school ging ophalen ben ik samen met een gezellige mede-mama halverwege op de terugweg blijven 'steken'. Wij hebben lekker gekletst in het zonnetje en de kinderen hebben zich bijna een uur lang buiten vermaakt met takken, andere kinderen en een hondje. Zo konden ze weer heerlijk blozend hun energie kwijt na een drukke schooldag.

Ook mij deed dat zachte zonnetje weer even goed: langzaam schud ik die vervelende wintergriep van me af en bekruipt met dat verrukkelijke voorjaarsgevoel:'dag sneeuw, grauwe blaadjes en handschoenen; hallo zon, kleurige bloemen en luchtige kleren.'

Het wordt weer een prachtige lente!

 

11 jaar geleden

Vorige week zondag met kleinzoon een sneeuwpop gemaakt in de tuin. Deze op de foto gezet en naar schoonzus gestuurd. Haar reactie mooie pop. Ik ga nog even zwemmen. Ze woont in Afrika. Jaloers........ Maar wij hebben vier seizoenen....... Enne de sneeuwklokjes doen een week na de sneeuw hun bloempjes voorzichtig open.

11 jaar geleden

Gelukkig, eindelijk!!

11 jaar geleden

Ik zag net dat het de komende week rond de 15 graden wordt, dus hoeraa!

11 jaar geleden

Ik deel het gevoel van de wisseling van seizoenen. Langzaamaan wisselen we weer door. Terwijl veel mensen klagen over de kou en de sneeuw vind ik ik het bijzonder hoe dit jaar de winter is geweest. Het was een echte winter en nu gaat hij langzaam door naar een echte lente. Elk seizoen heeft zo zijn 3 maanden om te laten zien wat het kan en wat het in zich heeft. Maar ik moet wel zeggen dat ik ook wel weer toe ben aan de zon hoor.