{{ message.message }}
{{ button.text }}

De laatste loodjes..

Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, oh en ik blijf beschuit kopen omdat die steeds opraakt maar nog steeds geen baby ;) wachten duurt lang!

Afbeelding blog 'De laatste loodjes..'

‘Het duurt nu niet lang meer meid.’ ‘Geniet nog maar even van dat getrappel in je buik.’ ‘Geniet nog even van de rust.’ Lief bedoelt natuurlijk. Maar, eh.. niet lang meer? Het duurt al veel te lang!! Ik heb nooit gesnapt waarom een zwangerschap 40 weken moet duren als het kindje met 37 weken ‘rijp’ is om geboren te worden. Kom dan ook gewoon met 37 weken! Nee.. neem dan die kinderen van mij, de meiden allebei twee weken later dan de uitgerekende datum. de jongste kwam alleen zo mooi op tijd omdat ik me aanstelde en de arts in het ziekenhuis had wel tijd voor een bevalling. Dat heb ik geweten hoor, mijn lichaam was er nog lang niet klaar voor. Het verschil tussen een opgewekte bevalling en een bevalling die natuurlijk op gang komt.. Auw! De pijn is iets minder goed op te vangen zeg maar. Het lag ook aan mij hoor, ik riep te enthousiast ‘krik dat infuus maar op met twee tegelijk hoor! Het gaat me niet snel genoeg!’ Maar vooruit hij kwam wel mooi 1 dag over de uitgerekende datum! Dus mij hoor je verder niet (meer) klagen. Ha! Daar meen ik natuurlijk helemaal niks van, ik ben nog lang niet uit geklaagd.

Waar was ik gebleven, oja. Genieten van dat getrappel in je buik. De plekken die de baby raakt zijn onderhand beurs dus genieten doe ik niet als ie weer eens goed uithaalt. Ik ben altijd wel blij dat hij weer een teken van leven geeft moet ik zeggen. Die spanning zit er toch altijd in. Dus die beurse plekken en een voetje in mijn ribben te porren heb ik daar dan wel weer voor over.

Dat genieten van de rust.. ehm.. welke rust? Een zwanger vrouw die op knappen staat doet niks anders dan schoonmaken, opruimen en dan nog eens schoonmaken. Oh ja en beschuit halen omdat het pak alweer op is en er nog steeds geen baby.. Zorgen dat dat nest een beetje toonbaar is als ze in het kraambed ligt. Laten we eerlijk wezen, het klinkt niet best dat je als moeder even een paar dagen uitvalt ;) Lang leve de kraamhulp!

Gelukkig heeft mijn gezin geduld met mijn gezucht en geklaag. Die arme stakkers zullen ook wel denken. ‘het duurt gelukkig niet lang meer.’ Haha. Vanmorgen hadden de meiden zich nog uitgesloofd en stond er een romantische ontbijtje met kaarslicht voor ons klaar. Hoe lief is dat?!

Ze pakken de blaadjes van de grond af die ik een mooie kleur vind hebben voor in onze herfst schaal. Omdat bukken geen optie meer is zo onderhand. ’S Avond moet die ellendig knellende skinny uit en daar wordt ik elke keer weer mee geholpen. Niet te geloven wat zit die broek strak. De wekelijkse boodschappen worden voor me gedaan. Nu ik er zo over nadenk, ik ga het nog missen al die hulp straks ;p Vooruit.. niet klagen maar dragen. Mits ik over twee weken nog niet ben bevallen dan klaag ik rustig verder hoor! Wees gewaarschuwd..  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je