Snap
  • Mama

De laatste keer consultatiebureau

Gisteren op de toekomstige school van mijn jongste meisje en vandaag is ze voor de allerlaatste keer naar het consultatiebureau geweest.

Langzamerhand ben ik echt de fase van het 'hele kleine' aan het afsluiten. Gisteren op de toekomstige school van mijn jongste meisje een afspraak gemaakt om 'stoeltje te gaan passen' (een mooie benaming voor wennen) en vandaag is ze voor de allerlaatste keer naar het consultatiebureau geweest.

Wat wordt ze al groot! (zowel letterlijk als figuurlijk) Ze is nu 108,5 cm en weegt 18,5 kilo en draagt al ruim één jaar dag en nacht geen luier meer. In het begin was ze een beetje verlegen tegen de nieuwe arts, maar wat deed ze het goed. Een bruggetje bouwen met blokjes, een cirkel tekenen en de oogarts...allemaal foutloos. Wat ben ik trots op mijn meisje.

Van te voren vroeg ze telkens of ze ook een prikje kreeg, maar toen heb ik maar even 'gejokt', omdat ik wist dat ze anders vast zou weigeren om die oogtest te doen. De nieuwe arts had een hele goede methode: mijn meisje ging bij mij op schoot zitten en op het bureau werd een poppetje van Minnie Mouse gezet die ze 'om ver moest blazen'. Ze was zo fanatiek, dat ze niet eens door had dat ze een vaccinatie had gehad...geweldig! Mooi dat ze nog niet in de gaten heeft dat het bijna onmogelijk is om dat poppetje om ver te blazen.

Mijn kleine grote meisje....

 

11 jaar geleden

Oh,ja, jij komt voor de jongste inderdaad nog regelmatig op het CB. Toch zegt volgens mij de lengte van de ouders niet alles, want ik en mijn vriend zijn allebei redelijk lang en de jongste ook, terwijl de oudste weer eerder klein is.

11 jaar geleden

Ik wacht nog op de uitnodiging, maar dat zou inderdaad deze maand moeten zijn. Zal eens vragen als ik er volgende week toch ben voor de Jongste. Ze zijn allebei een tikkie kleiner dan gemiddeld geloof ik, maar ja, ik ben ook bepaald geen 1.75 zeg maar, haha. Schoenmaat 25 trouwens.

11 jaar geleden

Dan scheelt hij maar een paar weekjes met mijn jongste ( zij wordt 5 april 4 jaar. Jouw zoon gaat dan waarschijnlijk ook binnenkort voor de laatste keer naar het CB of is hij daar al geweest?

11 jaar geleden

Hmmm die van mij wordt begin mei 4. Hij is ongeveer een kilootje of 15, ongeveer een metertje lang en schoenmaat zal ik morgen eens voor je opzoeken :-).