{{ message.message }}
{{ button.text }}

De laatste keer consultatiebureau

Gisteren op de toekomstige school van mijn jongste meisje en vandaag is ze voor de allerlaatste keer naar het consultatiebureau geweest.

Afbeelding blog 'De laatste keer consultatiebureau'
Langzamerhand ben ik echt de fase van het 'hele kleine' aan het afsluiten. Gisteren op de toekomstige school van mijn jongste meisje een afspraak gemaakt om 'stoeltje te gaan passen' (een mooie benaming voor wennen) en vandaag is ze voor de allerlaatste keer naar het consultatiebureau geweest. Wat wordt ze al groot! (zowel letterlijk als figuurlijk) Ze is nu 108,5 cm en weegt 18,5 kilo en draagt al ruim één jaar dag en nacht geen luier meer. In het begin was ze een beetje verlegen tegen de nieuwe arts, maar wat deed ze het goed. Een bruggetje bouwen met blokjes, een cirkel tekenen en de oogarts...allemaal foutloos. Wat ben ik trots op mijn meisje. Van te voren vroeg ze telkens of ze ook een prikje kreeg, maar toen heb ik maar even 'gejokt', omdat ik wist dat ze anders vast zou weigeren om die oogtest te doen. De nieuwe arts had een hele goede methode: mijn meisje ging bij mij op schoot zitten en op het bureau werd een poppetje van Minnie Mouse gezet die ze 'om ver moest blazen'. Ze was zo fanatiek, dat ze niet eens door had dat ze een vaccinatie had gehad...geweldig! Mooi dat ze nog niet in de gaten heeft dat het bijna onmogelijk is om dat poppetje om ver te blazen. Mijn kleine grote meisje....  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je