Snap
  • Mama

De koning te rijk voelen

Het was tot het moment suprême nog maar de vraag of het door zou gaan. Ons eerste weekendje weg zonder de meiden.

Beide kids gingen logeren bij mijn schoonouders. Wij zouden wij niet zijn als er niet weer eens iets tegen zat en mogelijk roet in het eten zou kunnen strooien...

Want uiteraard, werd 1 van onze dochters ziek. Ditmaal de jongste. Sinds donderdag avond was ze ineens hangerig, huilerig en koortsig. De nacht van donderdag op vrijdag was dan ook vooral kort. Het was dan nog maar de vraag of ons weekendje door kon gaan. Gelukkig knapte ze iets op in de nacht van vrijdag op zaterdag en leek ze zaterdag ochtend aan de betere hand. De koorts was gezakt. We hebben onze meiden dan ook gewoon zoals gepland naar opa en oma gebracht.

Rond 12 uur pakte wij de trein richting Alkmaar. We kwamen aan bij ons hotel. We hadden een hotel geboekt na aanleiding van een Groupon actie. Prima uiteraard. Helaas viel het hotel wat tegen. Het was erg klein en de muren waren dun. Maar goed, we waren er even samen tussen uit en daar ging het om.

Het was bizar koud en natuurlijk was ik daar niet goed op voorbereid. In een zaakje kocht ik een shirt met lange mouwen terwijl we door het prachtige oude centrum van Alkmaar liepen. Kenmerkend met hoge kerken, mooie grachtenpanden en sfeervolle cafeetje. Een bruisende stad. Ik belde mijn schoonouders om te informeren naar onze meiden en hoe het nu met onze jongste ging. Ze bleek nog steeds nog niet lekker te zijn. Ze speelde gelukkig wel en at weinig, maar iets. Al met al hebben ook zij een lekker weekendje gehad.

Toen de avond viel zijn we heerlijk gaan eten in een restaurantje aan het water dat “De Koning” heette. Voor mij als echte GTST fan een erg bekende naam. ( GTST fans zullen dit gelijk beamen ;)

Die avond voelde ik me ook de koning te rijk. We hebben echt zalig gegeten. Gegrilde zalmfilet op een bedje van pasta met kruidenboter en sugar snaps & een Tournedos van de BBQ en daarbij Gebakken Roseval Aardappelen en uiteraard een voortreffelijk wijntje geserveerd op een houten plank en de perfecte bediening. We lachten de hele avond met elkaar. Spraken ronduit zonder onderbrekingen van onze kids en hadden echt tijd voor elkaar. Toen pas merkte ik dat we dit echt even nodig hadden. Wij samen.

De nacht was, zoals we helaas al van te voren verwachte, kort. De bedden waren prima, maar door de gehorigheid en ook nog eens door het Whisky festival dat precies die avond begon, was het druk in de straat waaraan ons hotel zich bevond. De volgende ochtend werden we al vroeg wakker. We hebben op weg naar het station een croissant gegeten en een koffie to go. Om 9:00 zaten we weer in de trein terug naar onze meiden. Hoe heerlijk we het samen ook hebben gehad, ik miste onze meisjes enorm. Ik vond het maar stil zo zonder ze.

We kregen bij aankomst een warm onthaal van onze meiden. Ze vlogen in onze armen. Heerlijke afsluiter van een heerlijk weekendje weg.

8 jaar geleden

Precies! En we hadden het ook heerlijk zo even samen en het was ook weer extra fijn onze meiden weer te kunnen omhelzen na een nachtje van huis te zijn geweest :)

8 jaar geleden

Wat is het dan heerlijk om én genoten te hebben van het even samen zijn (want je bent niet alleen ouders, maar ook een stel) én daarna weer zo blij ontvangen te worden door de meisjes. Het is heel goed om er af en toe even met z'n tweetjes tussenuit te gaan, al blijven de kinderen steeds in je gedachten!

8 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Chiara! Inderdaad ondanks het mindere hotel, was het heerlijk even tijd voor elkaar te hebben :)

8 jaar geleden

Heerlijk even die alone-time samen! Ondanks de minpuntjes hebben jullie gelukkig wel genotenen ach, vroeg op zijn jullie inmiddels wel gewend toch ;) vooral tijd voor elkaar blijven maken, hoor! Dat is toch wel heel belangrijk..