Snap
  • Mama
  • Gezond

De knop gaat vanaf nu om!

O nee he, niet weer zo’n ‘afval-blog’, denken jullie nu vast masaal. En ja hoor, sorry alvast, ik ga ook een poging wagen.

Tijdens de zwangerschap ben ik de rem verloren, nu 15 maanden na de bevalling word het tijd om die rem weer eens flink in te duwen. Ik hoop dat ik de goeie rem heb gevonden en dat ik straks minimaal 10 kilo minder mee hoef te slepen.

Mijn BMI is 28, 25 is de bovengrens van gezond. Mijn eerste doel is dus die 25 en dat staat gelijk aan min 11 kilo. Samen met een voedingsdeskundige ga ik de komende 12 weken aan de slag.

Sinds lange tijd stond ik vanochtend bij haar op de weegschaal. En ik schrok niet eens van het getal, getallen zeggen me ook niet zoveel. Ik wil me gewoon weer fijn voelen in m’n lijf, tevreden zijn met mezelf en van die dikke onderkin af. Maat 38 is het doel! Zou ik daar met een BMI van 25 al inpassen?

Ik heb de meetresultaten in de keuken op het prikbord gehangen. Kan mijn man ze ook bekijken. Hij komt straks thuis, ik ben heel benieuwd…

Op het koek en snoepkastje hangen de ‘eet-regels’. Ik ga me er de komende week veel mee bezig houden. En ik ga straks een strook papier op het kastje plakken met het woord FRUSTRATIE erop. Ja, het gaat me frustreren dat ik ineens geen koek/snoep/chocolade/worstjes/ijs meer mag pakken als. ik. dat. wil. Maar wat ik ook wil (júíst wil) is een gezond gewicht. Lange termijn denken dus. En dat gaat me nog wel wat frustratie kosten.

Maar ik stel me erop in en ik ga er tegen vechten. Net een appel gegeten, jak die was zuur!

8 jaar geleden

Heel veel succes, ik weet hoe het is! Na de geboorte van de jongste ( waarbij ik maar 9 kilo was aangekomen die er na de bevalling ook direct weer af waren) ging het bij mij helemaal mis. Hoofd op hol en eten maar. Binnen no-time paste ik nergens meer in. Een weegschaal had ik niet ( op aanraden van een arts die me jaren eerder uit een bijna-anorexia toestand heeft geholpen) dus tot het moment dat mijn broeken echt niet meer pasten had ik er niet echt erg in. Mijn knop ging om toen ik naar kantoor moest en echt niets meer had wat ik met enigszins fatsoen aan kon trekken. Huilend heb ik iemand gebeld van Cambridge ( op aanraden van collega) en dezelfde middag stond ik bij haar op de weegschaal. 20 kilo zwaarder dan gedacht. Daar ging de knop. 2 keer per dag een maaltijdvervanger en 's avonds een flinke, gezonde en afgewogen maaltijd. Na 10 dagen kwam ik bij haar terug -7,3 kg. Ik weet dat deze methode niet voor iedereen werkt, maar ik was dolgelukkig. In een half jaar was ik ruim 25 kg kwijt, in het half jaar daarna ben ik door de auto bij mijn ex achter te laten en alles op de fiets te gaan doen nog 7 kg kwijt geraakt. Inmiddels eet ik bijna alles waar ik zin in heb. Ook wel eens een koekje of ijsje teveel, maar mijn gewicht blijft redelijk stabiel. Als de knop echt om is gaat het je zeker lukken, als ik het kon, kan jij het ook, succes!