{{ message.message }}
{{ button.text }}

De knop gaat vanaf nu om!

O nee he, niet weer zo’n ‘afval-blog’, denken jullie nu vast masaal. En ja hoor, sorry alvast, ik ga ook een poging wagen.

Afbeelding blog 'De knop gaat vanaf nu om!'

Tijdens de zwangerschap ben ik de rem verloren, nu 15 maanden na de bevalling word het tijd om die rem weer eens flink in te duwen. Ik hoop dat ik de goeie rem heb gevonden en dat ik straks minimaal 10 kilo minder mee hoef te slepen.

Mijn BMI is 28, 25 is de bovengrens van gezond. Mijn eerste doel is dus die 25 en dat staat gelijk aan min 11 kilo. Samen met een voedingsdeskundige ga ik de komende 12 weken aan de slag.

Sinds lange tijd stond ik vanochtend bij haar op de weegschaal. En ik schrok niet eens van het getal, getallen zeggen me ook niet zoveel. Ik wil me gewoon weer fijn voelen in m’n lijf, tevreden zijn met mezelf en van die dikke onderkin af. Maat 38 is het doel! Zou ik daar met een BMI van 25 al inpassen?

Ik heb de meetresultaten in de keuken op het prikbord gehangen. Kan mijn man ze ook bekijken. Hij komt straks thuis, ik ben heel benieuwd…

Op het koek en snoepkastje hangen de ‘eet-regels’. Ik ga me er de komende week veel mee bezig houden. En ik ga straks een strook papier op het kastje plakken met het woord FRUSTRATIE erop. Ja, het gaat me frustreren dat ik ineens geen koek/snoep/chocolade/worstjes/ijs meer mag pakken als. ik. dat. wil. Maar wat ik ook wil (júíst wil) is een gezond gewicht. Lange termijn denken dus. En dat gaat me nog wel wat frustratie kosten.

Maar ik stel me erop in en ik ga er tegen vechten. Net een appel gegeten, jak die was zuur!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je