{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kinderwagen als dumpplek

Waarom zien mensen de kinderwagen toch vaak als kapstok of bergplek van hun eigen spullen?

Afbeelding blog 'De kinderwagen als dumpplek' Achtergrond blur afbeelding

Twee weken terug waren wij op wintersport met de hele schoonfamilie, 24 personen in de leeftijd van 4 maanden tot 62 jaar.

Met 3 kinderen onder de 3,5 besloten we om alleen de kinderwagens van mijn schoonouders mee te nemen. Ja, ze hebben een heel wagen park. Met een kleinkind van 3.5 jaar, 1.5 jaar en 4 maanden moest er naast de gewone kinderwagen een duo wagen komen.

Wij hadden de duo wagen mee voor onze kleine man en dan kon eventueel nichtje(3,5) er even naast zitten met wandelen of als ze moe was. Dit gebeurde alleen erg weinig en dus werd er door de anderen besloten dat onze kinderwagen wel als verzamelplek kon fungeren.

Dit hield in dat er jassen op gehangen werden, helmen werden er aan gehaakt en handschoenen werden op de kap gelegd.

Even voor de duidelijkheid.. we hadden al genoeg eigen zooi met 2 helmen, 2 snowboards, 2 paar snowboardschoenen, luiertas, wat te spelen, dooky, regenhoes en sneakertjes voor de kleine man en ohja hij zat er zelf ook nog in.

En probeer dan maar eens een kinderwagen door de sneeuw te duwen..

Zit onze kleine vriend er niet in, dan wordt het daar ook vol gegooid met zonnebrillen, helmen en sjaals. Wil hij vervolgens zitten of slapen, dan mogen papa en mama eerst ruimte gaan maken voor hij er überhaupt weer in kan.

Regelmatig heb ik gezegd dat de kinderwagen geen dumpplek is en toen dat niet werkte, heb ik demonstratief de spullen er telkens van af gehaald..

Het viel me de laatste tijd al op dat het steeds vaker gebeurd. Gaan we wandelen met vrienden en krijgen ze het warm en de jas gaat uit, dan gaat de jas over de kinderwagen. Geloof me, ik vind het echt niet erg dat je er een keer wat in legt.. maar moeten wij nou met jou winterjas gaan sjouwen? Wij hebben het zelf ook al warm genoeg. Drinken we in een cafeetje wat, dan worden de jassen over de kinderwagen gesmeten, terwijl er gewoon een kapstok is! Daar hingen overigens gewoon onze jassen.

Het ergste vond ik nog dat er een paar hun vieze gebruikte zakdoekjes in de wagen gooiden, omdat er geen prullenbak in de buurt was. Hulde dat ze het niet op de grond gooien, maar ze hebben zelf ook een zak in de jas.

Vanaf nu ga ik er strenger op zijn. Als onze spullen er in liggen, prima, maar daar sjouwen wij dan mee en wij zorgen er in ieder geval voor dat kleine man voor gaat, die kinderwagen is immers voor hem ;-).

Gebeurd dat bij jullie ook?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je