Snap
  • Mama
  • peuter
  • feest
  • jaarwisseling
  • Oudennieuw

De jaarwisseling vieren met een peuter?

Voor ik moeder was hield ik wel van feestjes met veel vrienden, champagne en gezelligheid tijdens de jaarwisseling. Nog steeds wel hoor.. Maar het is toch anders.

Waar ik voor mijn zwangerschap leuke (huis) feestjes af ging, minstens één fles champagne of andere drank achter mijn kiezen had zitten en de nacht niet gek genoeg kon.. Wordt dit alweer de 3e oud en nieuw met Cato. Het eerste jaar was duidelijk, we bleven lekker thuis en vrienden kwamen bij ons. Vorig jaar eigenlijk het zelfde. We hebben nu een dakterras op ons tijdelijke huurwoning dus voor een spektaculair uitzicht over de wijk moest je bij ons zijn. Wederom vierde we het met vrienden en kinderen bij ons thuis. Ik vind het leuk om lekkere hapjes te maken en drankjes te verzorgen en vind het ook ideaal dat Cato lekker in haar eigen bedje slaapt. 

Snap

Vorige week kwam het onderwerp oud en nieuw ter sprake tussen Bram en mij. Hij wil eigenlijk graag naar vrienden van hem. Het zijn echte feestbeesten en de sfeer is goed en ik had het ook leuk gevonden maar ja, we hebben Catootje. Dit zijn niet de feestjes waar je een peuter mee naar toe neemt. Even goede vrienden maar het zal geen rustig feestje worden met een glaasje champie en een pakje sterretjes. Bij deze jongens gaat het altijd net iets te ver, ze zijn druk en roekeloos en de drank en andere verdovende middelen vloeien er rijkelijk. Dus ik bedank dit jaar ook weer. 

Cato ergens te logeren brengen vind ik nog geen fijn idee. Ze vindt de knallen die je hier al regelmatig hoort niet zo leuk en schrikt snel. Als ze met de jaarwisseling wakker schrikt vind ik dat ik er voor haar moet zijn. Ik vind het echt niet erg als Bram alleen naar het feestje zou gaan maar dat vindt hij dan weer niet zo gezellig en zegt dat je de jaarwisseling samen moet zijn. Ik snap het wel maar ik ben daar niet moeilijk in hoor. Je hoeft echt niet perse samen het nieuwe jaar in te luiden als je een relatie en een kind hebt. Ook met oud en nieuw moet je je eigen ding kunnen doen en als we allebei iets anders willen dan is dat eenmaal zo. Dus als hij toch beslist om naar het feest te gaan, plant in mezelf met Cato wel bij mijn bestie (ook met kind) op de bank, waar de champies en ander lekkers ook heus rijkelijk zullen vloeien.. 😉🥂

Snap

Wij hebben 2 peuters, 1 en 3 zijn ze. Dit jaar blijven we voor het eerst samen thuis. Ik heb geen zin om nuchter te blijven en met 2 slapende kinderen te gaan slepen. En met deze leeftijd bij een ander, kinderloos stel (dus geen traphekjes) blijven slapen vind ik ook geen goed idee. 2 jaar geleden ben ik s ochtends om 6 uur in de auto gestapt omdat ik de rest niet wilde wekken. Een eerlijk gezegd vraag ik mij 2 jaar later af of de cocktail korte nacht en alcohol gebruik de avond er voor wel zo veilig waren... goede feestdagen toegewenst!

Ik vier dit jaar lekker met m'n gezin alleen thuis op de bank. Kinderen maken we rond middernacht wakker om met z'n 4tjes het nieuwe jaar in te gaan Heerlijk