{{ message.message }}
{{ button.text }}

De jaarwisseling in zicht

Afscheid nemen van het oude jaar en vol vertrouwen kijken naar het nieuwe jaar. We maken het gezellig met boerenkool en cadeautjes.

Afbeelding blog 'De jaarwisseling in zicht' Achtergrond blur afbeelding

Dag 2015

Het jaar is voorbij. Het was weer een veelbewogen jaar voor ons, maar eigenlijk geldt dat voor ieder jaar. We gaan niet uitgebreid terugblikken, want dat doet iedereen al en eigenlijk heb ik er gewoon niet zo'n behoefte aan. Als ik Dunya vraag wat ze het leukste vond in 2015 noemt ze haar verjaardag. Om er meteen aan toe te voegen dat het stomste van het afgelopen jaar de aanslagen in Parijs waren. Die hebben veel indruk op haar gemaakt. Op mij trouwens ook. Gelukkig blijft de angst nog uit. Ik voel me nog steeds veilig in Amsterdam en ik hoop dat dat zo blijft. 

Hoogtepunten en dieptepunten 

Mijn hoogtepunt was denk ik de Zomervakantie. Wat hebben we veel leuke dingen gedaan samen! Tegelijkertijd was het werken op de Vlinderboom ook een hoogtepunt. Een teleurstelling dat ze me niet in dienst konden nemen en dat ik dus op termijn afscheid moet nemen. Het was ook te mooi om waar te zijn. Echt een dieptepunt is dat niet, want ik had er niet op gerekend. Wel vind ik het een persoonlijk dieptepunt dat het DWI, de Amsterdamse sociale dienst, mij weer onder druk ging zetten. Ik hoop dan ook vooral op betere tijden in 2016. Een ander hoogtepunt was in het verlengde hiervan, de aandacht die ik plotseling kreeg in de media. Ik stond in de Flair, op de site van RTL nieuws en mocht in twee minuten mijn verhaal doen bij AT5. Allemaal dankzij mijn blogs. Wie weet wat dan nog oplevert in de toekomst. 

Jaarwisseling

Voordat het nieuwe jaar losbarst, moet er nog veel gebeuren. Na de jaarwisseling is ook de vakantie voorbij, dus wordt het strak plannen. Dagje Artis, schaatsen en hup, naar Eindhoven met de trein. Daar kunnen we nog een dagje shoppen en dat doen we dan ook. Leuk is dat, want in Amsterdam hebben we niet zo'n mooi winkelcentrum, waar alles bij elkaar zit. Oké, het Buikslotermeerplein is ook erg leuk, maar ook dat is wel moeilijk om zo even naar toe te gaan. Hier in Eindhoven heb je gewoon alles wat je nodig hebt. Met als gevolg dat we met tassen vol kleren, een knuffel-rendier en een tas vol boodschappen weer thuiskomen. We sluiten af met een broodje bij La Place, nu het nog kan. Zo denken wij ons steentje nog bij te dragen aan V&D. Eenmaal bij de supermarkt krijg ik een bericht dat V&D failliet is. Onze uitgaven hebben dus niet meer geholpen. Toch erg triest, vooral voor het personeel.

Zilveren vlindertjes

Het schaatsen in Amsterdam was ook leuk, al viel Dunya een paar keer op haar billen. Snel tranen drogen en weer door. Ze geeft niet snel op gelukkig, maar ze is hard terecht gekomen, want het doet nog wel zeer. Gelukkig kan ze er nu gewoon om lachen. De meneer van de schaatsbaan gaf haar instructies. Dat hielp en ze schaatste zo weg. Knap van haar, al deed ze dat vorig jaar ook, maar een jaar later lijkt het toch wel heel eng. Maar de instructies hebben effect en ze is zelf ook heel trots dat het gelukt is. In Eindhoven kopen we winkel na winkel leeg en zelfs ik koop iets voor mezelf. Ik haat passen, omdat het vaak te krap is en het te confronterend is. Teveel frustraties waardoor ik er meestal vanaf zie. Maar ik doe het toch en tegen de tijd dat ik er genoeg van heb, zitten er toch wat leuke dingen in mijn tas. Dunya slaagt bij de H&M en daarna gaan we naar Lucardi om de punten van mijn klantenkaart in te wisselen. Die vervallen na de jaarwisseling en dat is toch jammer. Dunya kan wederom iets uitzoeken en het worden schattige oorknopjes van vlindertjes die ze meteen in wil. Het is een aanbieding en ik krijg korting met mijn klantenkaart, waardoor ik nog geen vijf euro betaal voor die zilveren knopjes. Iedereen gelukkig. 

Jonge reporter

Dunya zit bij Alice thuis nog even wat opdrachten te maken van de Borre Reportersclub op haar tablet en ik schrijf mijn laatste blog van 2015. Daarna ga ik snel eten koken en we moeten nog cadeautjes uitpakken. Zwarte Piet had zich weer vergist bij het bezorgen van de cadeautjes, waardoor er bij Alice ook nog wat ligt en bij ons lag er nog wat voor Alice. Dan moeten we nog Cupcakecup kijken, oliebollen eten en Dunya moet nog slapen. Tijd tekort dus. Inmiddels zijn de cadeautjes uitgepakt en naar wens. Dunya ligt te slapen ondanks de harde knallen. Wij kijken naar de oudejaarsconference. Het jaar is bijna voorbij. Goede voornemens doen we niet aan, dus dat is makkelijk. Ik wil wel graag afvallen, maar eerst rust in mijn leven en in mijn hoofd. En ik ga natuurlijk door met bloggen! Ik wil mezelf daar graag verder in ontwikkelen en blijf dus tips zoeken over het schrijven van blogs. Als het goed is worden ze steeds beter. Verder vertrouw ik erop dat ik komend jaar een baan vind die bij me past. 

Gelukkig nieuwjaar 

Vroeger werd ik altijd een beetje down op de laatste dag van het jaar. Ik kon er niet zo goed tegen als iedereen blij riep gelukkig nieuwjaar! Dan vocht ik tegen mijn emoties, terwijl anderen waarschijnlijk dachten dat ik weer raar deed. Vannacht maak ik Dunya wakker en dat wordt weer een uitdaging. Maar dan voel ik me heel gelukkig dat ik haar in mijn armen heb en uit de grond van mijn hart en vol vertrouwen "Gelukkig nieuwjaar!" kan zeggen.

Tot slot wens ik al mijn lezers een veilige en vrolijke jaarwisseling en veel geluk, liefde, gezondheid en plezier in het nieuwe jaar. 

 Tot blogs in 2016! *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je