{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Italiaanse en Sloveense kust in één dag

Rondreis door Europa

Afbeelding blog 'De Italiaanse en Sloveense kust in één dag'

Zo hier weer een nieuwe blog met geschreven stukjes van de afgelopen week!

Vandaag een dagje op pad! Deels om wat van de omgeving te zien maar deels ook vanwege een praktisch oogpunt. Onze hoofdbestemming was namelijk de Decathlon bij Triëste. We zagen op de camping een soort partytent die ook een dichte tent is. Eentje met een grondzeil en inritsbare wanden. De komende weken zal het weer minder gaan worden, we gaan weer langzaam aan noordelijker en de zomer raakt ten einde. De wagentent met luifel is dan niet meer zo praktisch gezien de regen die er kan gaan vallen en de temperatuur die minder wordt. Het opzetten van de voortent zou dan een optie zijn, maar dat kost gewoon veel tijd en moeite met op en afbouwen en voor een aantal dagen is dat zo zonde. De tent van de Decathlon die we gezien hebben, is goed te gebruiken als binnenruimte, maar ook als schaduwplek. We zouden hem zelfs kunnen gebruiken om in te overnachten, als we iets hebben om op te slapen. Tot zover over de Decathlon ?.

De grens met Slovenië en Kroatië heeft dus nog een echte grensovergang met controles. Geen douanecontroles, maar politiecontroles. Een beetje zoals ik van vroeger nog weet als we naar Tsjechië gingen. File, file en nog eens file. Op de heenweg hadden we er weinig last van maar dit ritje heeft ons wel echt bijna een uur extra tijd gekost.

Na de Decathlon zijn we nog naar een soort stadspark/strand geweest vlak bij Triëste. Daar hebben we lekker gelunched en zijn we nog wat het water in geweest. Dit keer ook weer via vele rotsen, maar dat lijkt hier overal wel te zijn. Kunnen we wel zeggen dat we de in Italiaanse zee geweest zijn!

Om ons strandentripje af te maken zijn we daarna nog doorgereden naar Slovenië om ook daar even het strand en de zee te ervaren. Daarover meer in de volgende stap!

Ow ja, dit is ook nog wel iets wat ik graag wil vertellen: Noa heeft al een week of drie elke nacht (met een paar uitzonderingen) een helemaal droge luier! Ze wordt echt een grote meid ?.

En Hanne die heeft het zwaaien ontdekt. Met een galante Koningin Beatrix zwaai zit ze de hele dag naar iedereen te zwaaien. Jong of oud, ochtend of avond het maakt echt niet uit ?.

Na de Italiaanse kust dus ook nog even de Sloveense kust meegepakt. De stranden hier worden de 'Costa's' van Slovenië genoemd. Nou dat is iets overdreven misschien, maar het had wel van alle kust die we tot nu toe gezien hebben het meeste weg van het 'strand' zoals wij dat kennen. Strandtenten, ligstoelen en parasols en ruimte om je eigen handdoek neer te leggen. Er was zelfs een heus zandstrand, uiteraard wel aangelegd. Qua zee was het via trappetjes of via de steiger het water in. Dat is trouwens wel het enige nadeel aan de kustlijn hier. Veel rotsen, grind en het wordt erg snel diep. Voor kinderen is het dus wat minder leuk spelen dan wat we gewend zijn aan onze eigen kust of een strandje aan een meer. Dat neemt niet weg dat het wel weer een dagje heerlijk relaxen was!

De avond en nacht hebben we voor het eerst hier regen gehad, maar rond een uur of 9 's ochtends was het weer stralend blauw en dus opnieuw een heerlijk strand en zwembaddagje!

Er wordt hier trouwens de laatste dagen ook flink wat af gesport en geklauterd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je