{{ message.message }}
{{ button.text }}

De huilbaby is blij nu mama nog

Nu mijn kleine meisje een vrolijke baby is wordt het tijd voor mama om weer lekker in haar vel te komen

Afbeelding blog 'De huilbaby is blij nu mama nog' Achtergrond blur afbeelding

 Een hele tijd geleden plaatste ik een blog waarin ik bekende dat ik een huilbaby had. Mijn kleine meisje was de hele dag aan het huilen en kon maar niet getroost worden. Uiteindelijk werd de oorzaak van haar huilen ontdekt, ze bleek verborgen reflux te hebben. Na medicatie is het eigenlijk best goed gegaan, van de huilbaby is niets meer over. Ik heb nu een vrolijke meid van 6 maanden die geen moment onbenut laat om je haar meest lieve glimlach te geven. 

Maar al dat zorgen en de weinig rust hebben helaas wel zijn tol geëist, inmiddels zit ik in de ziektewet met een postnatale depressie. Zo een andere bekentenis die vrouwen niet graag maken. Hoor je immers niet dolgelukkig te zijn met je kindje? Nou natuurlijk ben ik dolblij met mijn kindje, ik vind het fijn om haar mama te mogen zijn. Dit neemt niet weg dat het de afgelopen maanden best heftig is geweest! Maanden waarin ik veel met een baby op mijn armen liep terwijl er een peuter aan mijn benen hing. 

Combineer dit met weinig slaap omdat ik constant lig te piekeren over van alles en maar door blijven gaan en geen pas op de plaats maken en daar ga je dan. Ik ben continue gestrest, ik wil veel dagen het liefst in bed liggen of in ieder geval rust. Ik heb een kort lontje naar mijn vriend en kinderen en eigenlijk zou ik het liefst alleen zijn.

Inmiddels gaat het wel wat beter, ik durf nu in ieder geval te zeggen dat het met mijn dochter goed gaat en dat ze eigenlijk heel vrolijk is. Maar dit heeft wel even geduurd, bij elk huiltje dacht ik: Daar gaan we weer, liep ik zuchtend naar boven en stond ik eigenlijk onrustig te proberen om mijn baby rustig te krijgen. 

Inmiddels schiet ik iets minder vaak in de stress als mijn kleine meisje huilt, al zijn er nog wel dagen bij dat die angst voor het huilen heel erg aanwezig is. Ik hoop dat dit gevoel ter zijner tijd helemaal gaat verdwijnen. Net als het korte lontje, want dat in combinatie met een peuterpuber in huis schiet ook niet erg op. Ik merk dat ik wat sneller boos op haar ben. Maar eigenlijk als ik heel eerlijk naar mezelf kijk is ze vooral erg hangerig en onrustig als ik zelf onrustig ben. 

Ik werk er aan om ook zelf weer lekker in mijn vel te komen en hoop dat ik me weer beter ga voelen. Tot die tijd doen we het rustig aan en probeer ik met de dag te leven. Ik durf in ieder geval te zeggen: Ik heb een postnatale depressie, die roze wolk die komt wel hij doet er alleen wat langer over om weer roze te worden. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je