Snap
  • Mama

De groepsapp van je werk

Heel handig zo'n groepsapp maar als er in het weekend en 's avonds wordt geappt begint het vervelend te worden. Wat vind jij?

Ik ben juf op een basisschool en werk op een relatief kleine school. Zo heb ik leuke collega's en een leuke baan. Het weekend en 's avonds heb ik vaak nodig om mijn hoofd leeg te maken zodat ik de volgende dag weer fris en fruitig mijn werk kan doen. Nu hebben we al een paar jaar een groepsapp. Hierin worden werkgerelateerde dingen besproken. Heel handig want op die manier komen bepaalde dingen snel bij je collega's terecht en hoef je niet te mailen of bij iedereen langs te lopen. Nu gebeurt het nogal eens dat als het weekend is er ook in de app gepraat wordt over werk. Ik vind dit best vervelend. Ik reageer sowieso niet maar zit al gelijk weer met mijn hoofd bij het werk. 

Wat vind jij? Moet ik dit bespreken? Of moet ik dit gewoon accepteren..

8 jaar geleden

Dat is inderdaad het andere uiterste. Het is vaak op zondag dat sommige collega's alweer met het werk bezig zijn en dat ze alvast bepaalde dingen doorgeven of vragen.

8 jaar geleden

Ik zit in het familiebedrijf van mijn vader, met mijn zussen en vriend. Wij hebben ook zo een app, en die wordt juist helemaal niet gebruikt, hoe vaak we het ook aankaarten, hij wordt nu alleen gebruikt voor een gelukkig nieuwjaar te wensen of iemand te feliciteren. Met vergaderingen geven mensen aan dat ze hem graag vaker willen gebruiken, maar niemand die het uiteindelijk doet. Dat is weer helemaal het andere uiterste en ook vervelend. Zelf hebben we een aantal andere app gesprekken (kantoor, productie), daarin wordt besproken wat er daar voor werkzaamheden gedaan moet worden. Ik zelf vind het wel handig, omdat het niet vergeten wordt op die manier. Maar een familiebedrijf is misschien wel iets anders. Zitten jullie er met alle collega's in? Dan komt er naar mijn idee vaak een vraag of antwoord van iemand, en heb jij er eigenlijk niks mee te maken. Die dingen vind ik dan zelf wel vervelend. Vaak 30 berichten en geen enkele is aan jouw gericht. Kan je niet voorstellen in het weekend alleen degene persoonlijk te appen waar het voor bestemd is? Ik begrijp je frustratie heus wel, maar alles missen is ook weer lastig.

8 jaar geleden

Dat vind ik een hele goede tip. Bedankt!

8 jaar geleden

Wij hebben ook een groepsapp van het werk, twee zelfs. Eentje voor de collega's uit de onderbouw en de andere met mijn directe collega's bij de kleuters (ja ik ben ook juf) Het is inderdaad handig als er zaken snel geregeld moeten worden of als er dringende vragen zijn. Ik vind het niet erg om op mijn vrije dagen appjes te krijgen en zal er dan ook gewoon op antwoorden. Maar we hebben met.zijn allen de afspraak dat de weekenden vrij zijn, dan wordt er niet over het werk geappt. Ook omdat we allemaal willen afschakelen op dat moment. Misschien kun je dat bij jullie op school ook voorstellen?