Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

De elektrische bakfiets

Wat was ik blij toen mijn man twee jaar geleden voorstelde om een elektrische bakfiets aan te schaffen. We hadden wat geld gespaard en dit was een lang gekoesterde droom van mij. Het leek me wel wat om met de kids te fietsen op zo'n gave bakfiets.

In eerste instantie wilde ik hem niet elektrisch maar na veel wikken en wegen toch maar besloten hem wel elektrisch te kopen, onder het mom van "als je het doet, moet je het goed doen".  Achteraf een hele goed keuze, want het trapt zonder trapondersteuning best zwaar, zeker met een bak vol en boodschappen er bij.

Mijn kinderen vonden het meteen geweldig, zelf moest ik de eerste paar dagen even wennen aan het sturen. Maar na een aantal keren stiekem oefenen in mijn eentje racete ik al snel overal naar toe.

Voor mij een uitkomst omdat ik wel een rijbewijs heb maar niet durf auto te rijden. Nu kon ik ook naar een vriendin die  ruim 5 kilomter verder woont, naar de stad en de bak volladen, de hondjes er in mee naar het strandje. (en wat een bekijks hebben we dan haha) en er kunnen altijd genoeg vriendjes en vriendinnetjes mee om te spelen, zeker nu de oudste twee vaak op hun eigen fiets gaan.

Nu we er nog een kleine bij hebben ben ik helemaal blij met de bakfiets. Ze kon al na ruim twee maanden mee in de bakfiets, in de maxi cosi. Wat een vrijheid, dat had ik zo gemist bij de geboorte van de oudste twee. Toen moest ik wachten tot ze ongeveer negen maanden waren en ze eindelijk mee op de fiets mochten. Nu kan ik overal naar toe met onze jongste! De maxi cosi bleek in het begin toch een beetje te veel te schokken dus legde ik haar in de wandelwagen bak in de bakfiets! Zelfs het onderstel kan mee dus ik kan nog met haar winkelen ook. De regentent er over zodat ze toch beschut ligt.

Nu is de jongste acht maanden en mag ze binnenkort in een speciale peuterschaal. Dan kan ik de buggy meenemen en dat is allemaal weer een stukje lichter. Het weer wordt weer wat mooier, dus de tent kan er steeds vaker af.

Het was even een aanschaf maar ik heb er geen moment spijt van gehad en heb het er al dik uit zo veel kilometers als ik er mee fiets.

 

10 jaar geleden

Voor ons was het financieel geen optie toen de jongens zo heel klein waren (nu fietsen ze zelf overal heen. Maar het lijkt me heerlijk. Ook al je boodschappen erin inderdaad. Super!

10 jaar geleden

Ik heb ook een electrische gekocht en ik heb er ook nog geen seconde spijt van! En ik heb mijn mini uit 1975 voor verkocht :D

10 jaar geleden

Omdat ik geen rijbewijs heb, heb ik sinds een jaar of 3 ook een bakfiets en ik ben er nog steeds superblij mee! Zie mijn blog: http://www.mamaplaats.nl/blog/kind/activiteiten-kind/er-op-uit-met-kinderen/bakfietsmoeder/ Ik heb trouwens geen elektrische, maar vind mijn bakfiets niet zwaar trappen,hoor!

10 jaar geleden

Lijkt mij ook erg handig zo'n bakfiets, vooral inderdaad met een tweede kleintje op komst, kun je al een stuk sneller fietsen. Ook al rijd ik wel auto, dan is het alsnog lekker om ook met zo'n kleintje te kunnen fietsen, want sommige dingen wil je gewoon ook niet met de auto doen (alleen al om benzine- en parkeergeld te besparen!)