{{ message.message }}
{{ button.text }}

De elektrische bakfiets

Afbeelding blog 'De elektrische bakfiets'

Wat was ik blij toen mijn man twee jaar geleden voorstelde om een elektrische bakfiets aan te schaffen. We hadden wat geld gespaard en dit was een lang gekoesterde droom van mij. Het leek me wel wat om met de kids te fietsen op zo'n gave bakfiets.

In eerste instantie wilde ik hem niet elektrisch maar na veel wikken en wegen toch maar besloten hem wel elektrisch te kopen, onder het mom van "als je het doet, moet je het goed doen".  Achteraf een hele goed keuze, want het trapt zonder trapondersteuning best zwaar, zeker met een bak vol en boodschappen er bij.

Mijn kinderen vonden het meteen geweldig, zelf moest ik de eerste paar dagen even wennen aan het sturen. Maar na een aantal keren stiekem oefenen in mijn eentje racete ik al snel overal naar toe.

Voor mij een uitkomst omdat ik wel een rijbewijs heb maar niet durf auto te rijden. Nu kon ik ook naar een vriendin die  ruim 5 kilomter verder woont, naar de stad en de bak volladen, de hondjes er in mee naar het strandje. (en wat een bekijks hebben we dan haha) en er kunnen altijd genoeg vriendjes en vriendinnetjes mee om te spelen, zeker nu de oudste twee vaak op hun eigen fiets gaan.

Nu we er nog een kleine bij hebben ben ik helemaal blij met de bakfiets. Ze kon al na ruim twee maanden mee in de bakfiets, in de maxi cosi. Wat een vrijheid, dat had ik zo gemist bij de geboorte van de oudste twee. Toen moest ik wachten tot ze ongeveer negen maanden waren en ze eindelijk mee op de fiets mochten. Nu kan ik overal naar toe met onze jongste! De maxi cosi bleek in het begin toch een beetje te veel te schokken dus legde ik haar in de wandelwagen bak in de bakfiets! Zelfs het onderstel kan mee dus ik kan nog met haar winkelen ook. De regentent er over zodat ze toch beschut ligt.

Nu is de jongste acht maanden en mag ze binnenkort in een speciale peuterschaal. Dan kan ik de buggy meenemen en dat is allemaal weer een stukje lichter. Het weer wordt weer wat mooier, dus de tent kan er steeds vaker af.

Het was even een aanschaf maar ik heb er geen moment spijt van gehad en heb het er al dik uit zo veel kilometers als ik er mee fiets.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je