{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eeuwige Mamastrijd

Die vraag die steeds weer door je hoofd spookt:"Doe ik het wel goed?" Het houd je bezig en maakt je onzeker.

Afbeelding blog 'De eeuwige Mamastrijd'

Tuurlijk je volgt je gevoel en dat is goed. Maar toch komt steeds die vraag weer boven. Soms heb ik het idee dat ik veel meer kan doen dan ik al doe, maar dat zou betekenen dat ik dan al mijn tijd alleen maar in mijn kind steek en dus geen tijd meer voor mij. Want zodra vriendlief thuis komt wil hij ook aandacht. Logisch en belangrijk, maar je gaat er zelf aan ten onder. Ik ben een huismama die maar niet aan een baan kan komen. Opzich niet heel vervelend want ik maak alle eerste keertjes van mijn uk persoonlijk mee. En toch heb ik af en toe het idee dat ik het niet goed doe. Dat ik meer met hem moet spelen, meer moet "trainen". Maar hoe doe je dat? Ukkie is net 1 week 1, doet zn eigen ding en als je mee wilt "spelen" komt de kleine godzilla naar boven en vliegen alle blokken en knuffels door het huis. 

Dan loop je buiten, kom je een andere moeder tegen. Heerlijk even kletsen en dan vraagt ze opeens:" Loopt hij nog niet dan, oh dan praat hij zeker al!" Nou als je onder praten scheetjes laten met je tong en bababababa verstaat ja dan praat hij maar verder niet echt woorden die wij grote mensen begrijpen. En lopen, ja om alles heen maar los vind hij eng. Hij loopt ook op zn tenen, maar het komt wel langzamerhand, ukkie is net 12 maandjes ik heb geen haast. Ja maar mijn kind.... Tja dan komt er toch wel een beetje twijfel als je al die verhalen hoort. En je blijft maar tegen jezelf zeggen: ieder kind is anders, ieder op zn eigen manier! Dan wordt er vermeld dat je meer moet oefenen. Ja maar hoe? ik probeer hem heel de dag al dan beide handen mee te laten lopen, soms heeft hij gewoon echt geen zin! ik ga hem toch niet dwingen. En leuke spelletjes om de spraak en lopen te motiveren ken ik ook niet echt. Maar moet dat wel. hij is pas 1!

Die "competitie" tussen moeders maakt me vaak onzeker en geeft me steeds weer de vraag: Doe ik het wel goed? Ik kan er geen echt antwoord op geven maar ik kan wel zeggen: Ieder doet het goed op zijn eigen manier. Voelt het goed voor jou dat is het goed, doe niets tegen je zin in! En twijfel je zo erg, vraag informatie, niet bij andere moeders maar bij iemand van bijvoorbeeld het consultatiebureau. Want die moederstrijd maakt het vaak nog erger.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je