{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste werkweek zit er alweer op

Mijn verlof zit er op en jeetje wat ben ik moe na de eerste werkweek. Ik moet nog uitzoeken hoe ik hier een goede balans in kan vinden.

Afbeelding blog 'De eerste werkweek zit er alweer op' Achtergrond blur afbeelding

Wat is dat snel gegaan zeg mijn verlof periode. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn verlof voor mijn gevoel eindeloos voelde en dat ik echt weer heel graag wou beginnen. Ik heb zelfs mijn vakantie die ik in eerste instantie eraan vast geplakt had toch veranderd zodat ik direct weer naar de herfstvakantie zou kunnen starten. Maar toen het opeens heel dicht bij kwam was die zin opeens verdwenen en vond ik het thuis zitten met mijn kleine man net steeds fijner worden. Ergens is dat natuurlijk ook wel gevaarlijk en is het maar goed dat ik weer begin anders wil ik straks misschien helemaal niet meer werken.

Ah fijn, vorige week was het dan zo ver en moest ik maandag ochtend weer vroeg uit de veren om niet alleen mijzelf klaar te maken maar natuurlijk ook Nino die voor het gemak opgehaald zou worden door oma om daar de dag door te brengen. Gelukkig heb ik niet zo veel moeite om hem daar achter te laten omdat ik weet dat hij het daar heel fijn heeft. Op mijn werk voelde het direct weer als van ouds. Bergen met werk en nooit genoeg tijd. De klas is nog niet helemaal naar mijn zin en ik had de neiging om meteen alles om te gooien. Ik heb mijzelf toch even streng moeten toe spreken niet meteen alles in één keer te willen aanpakken want dan ben ik meteen helemaal op en het duurt natuurlijk wel weer even voordat de volgende vakantie is.

Ik werk vanaf nu 3 dagen in plaats van 5 zodat ik ook nog tijd heb om met Nino te spenderen maar de eerste werkweek had ik meteen op één voor mij vrije dagen een studiedag en daardoor begon mijn werkweek met 4 dagen werken. Daarnaast sliep Nino al een week lang door maar net toen ik weer begon met werken was die pret afgelopen. Dat heb ik wel even gemerkt. Aan het einde van de week was ik echt behoorlijk op, mijn stem is helemaal weg en achteraf ben ik blij dat ik het feestje wat vrijdag avond gepland stond heb afgezegd. Wel zijn er wat vrienden zaterdagavond langs gekomen om te pokeren en dat voel ik vandaag wel. Uitslapen zit er nou eenmaal niet in met een baby. Echt een goede start van de volgende week is het niet, vooral met het vooruitzicht dat ik morgenavond meteen ook naar de OR moet en waarschijnlijk niet voor 22:30 uur thuis ben. Maar goed dat Nino aan de flesvoeding zit en ik de borstvoeding nu helemaal afgebouwd heb, dan hoef ik gelukkig niet tussendoor te kolven.

Ja, ik zit meteen weer midden in het werk, rustig starten zit er duidelijk niet in. Het ritme van huishouden, werken, kind en rust heb ik ook nog niet helemaal gevonden. Als ik 's avonds thuis kom heb ik het gevoel dat er nog van alles moet gebeuren, koken, boodschappen, was ophangen, vaatwasser in of uit ruimen naja noem het maar op terwijl ik de energie eigenlijk niet echt meer heb. En dan heb ik een man die ook echt wel veel doet in het huishouden. Ach, je kunt natuurlijk ook niet verwachten dat er al na een week een ritme in zit... alles op zijn tijd.

We zijn sinds gister ook begonnen Nino een slaap ritme aan te leren, dit zal hij op het kinderdagverblijf,waar hij vanaf aankomende week heen gaat, immers ook gaan volgen. We hebben hem op vaste tijdstippen in zijn eigen kamertje laten slapen. Gister ging dat erg goed. Toen heb ik hem om 10:00 uur, 13:00 uur en 16:00 uur op bed gelegd en heeft hij heerlijk geslapen. 's Avonds hebben we hem om 20:30 uur op bed gelegd en heeft hij ook toen lekker lang door geslapen. Misschien leg ik hem vanavond wel al eerder op bed. Wel had hij nog één nachtvoeding nodig maar verder heeft hij de hele nacht door geslapen in zijn eigen kamertje. Wat ging dat goed zeg. Fijn, want dat betekend dat we niet beide helemaal wakker hoeven te worden tijdens de nachtvoedingen maar dat maar eentje van ons dat hoeft. Kan tenminste één van ons zijn nachtrust vinden. Wel mis ik hem een beetje zo lekker naast me in zijn wiegje. Verder heb ik ook het gevoel dat hij vrolijker is als hij regelmatig in bed gelegd wordt, daar krijgt hij toch veel meer rust als wanneer hij zelf bepaald wanneer hij in de box met alle geluiden om hem heen gaat slapen.

Al met al een prima start maar moet ik wel opletten op mijn energie. Misschien in het begin niet te veel avond dingen plannen, ook niet in het weekend.

De volgende stap waar ik me op ga richten is sporten. Ik sport al één keer in de week bij een post partum zwanger fitness maar dat is over niet al te lange tijd afgelopen. Daarnaast is het denk ik goed om toch 2 x in de week te sporten. Nu wil ik eigenlijk niet meer dan één avond hiervoor opgeven omdat mijn vriend ook twee avonden sport en we natuurlijk met Nino zitten. Dus lijkt het me handig om 's ochtends overdag te sporten op één van mijn vrije dagen. In eerste instantie zou mijn moeder dan oppassen maar die kan niet heel regelmatig dus zoek ik andere alternatieven. Sporten met je baby is er eentje of een sportschool met kinderdagopvang. Ik ben nog aan het uitzoeken wat er allemaal is hier in Utrecht maar tips zijn meer dan welkom!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je