{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste vakantie met zijn vieren

Een weekje op vakantie met ons gezin in eigen land. Een week waarin we veel hebben genoten maar ook ontdekt hebben.

Afbeelding blog 'De eerste vakantie met zijn vieren' Achtergrond blur afbeelding

Voordat mijn verlof begon hadden we het er al over gehad. Onze eerste vakantie met zijn vieren. Wat zou dat heerlijk zijn als we dat konden doen tijdens mijn verlof. Helaas dat ging niet lukken. Achteraf gelukkig maar want wat hadden we eind september nog een prachtige nazomer!

Vrijdag moesten we eerst allebei nog werken. Ik werkte thuis en kon gelijk beginnen met het inladen van de auto. We hadden nooit verwacht dat alles in de auto zou passen, maar het is mij gelukt. Kinderen opgehaald van het kinderdagverblijf en op de spits in. Het zou een ritje van 2 uur moeten zijn, maar uiteindelijk er 4 uur over gedaan. Met een tussenstop bij restaurant de gouden bogen. Peuterdochter vond dat wel lekker patatjes. Gelukkig kent ze het fenomeen nog niet, dus is het nu nog veilig. 

Aangekomen in het huisje, kinderbedden opgemaakt en zij lekker naar bed en wij ons settelen. Lekker even een weekje verstand op nul en nog meer genieten. Met die mooie week in aantocht helpt moeder natuur ons nog meer te genieten. 

De hele week is dochterlief een stuiterbal geweest. Ze vermaakte zich prima. Speeltuin voor de deur, maar ook een zelf bedienbare fontein. Die laatste was wel een hoogtepunt. Iedere dag moest hij aan. Wat was het heerlijk om zo buiten te zijn met onze kindjes. Onze baby zoon, genoot op zijn manier ook van de buitenlucht. Het zwemmen en de vele wandelingen. Maar ook verbaasde we ons over onze dochter. Onze dochter heeft hsp (vertel ik een andere blog nog wel een keer over) en liet ons een hele andere kant van haarzelf zien. Zoals ik al schreef was zij echt een stuiterbal. Ook ging ze ineens dingen doen waar ook andere kinderen aan het spelen waren, wat ze normaal gesproken vermeid. Ging paardje rijden, terwijl ze dieren leuk vind maar niet te dichtbij. En ze geeft andere kinderen de schuld als zij pijn heeft of het nu wel of niet haar eigen schuld is geweest. Dat laatste is wel een puntje waar ik noet zo blij van word.

Op de vijfde dag van de vakantie was er een beetje paniek. Kleine man onder de bloeduitstortingen op zijn beentje. Allemaal kleine puntjes. Toch maar de plaatselijke huisarts gebeld en die wilde ons toch wel even zien. Uiteindelijk toch nog even naar het ziekenhuis. Het was niet iets ernstigs, maar ze wilde het toch even checken. Dat was me ons wel een middagje maar uiteindelijk heeft er iets te strak om zijn beentjes gezeten. Pfff gelukkig maar. 

Uiteindelijk zijn we verder niet veel van het park afgeweest. Door het mooie weer was de speeltuin het enige wat onze dochter nodig had. Wel nog even een wandeling in het bos gemaakt, en we vergeten het weleens, maar ons land is verschrikkelijk mooi. 

Wij kiezen bewust om in eigen land op vakantie te gaan omdat ik het vliegen met kleine kinderen niet zie zitten. Hoe is dat bij jullie? Waar gaan jullie naartoe op vakantie. En hebben jullie een favoriete bestemming binnen of buitenland? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je