{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste uitdaging na de bevalling..

Maandag ochtend.. 2 weken na de bevalling.. Mijn man is al werken en ik moet 4 kinderen om 8 uur klaar hebben staan voor school..

Afbeelding blog 'De eerste uitdaging na de bevalling..' Achtergrond blur afbeelding

De eerste 12 weken mag de baby officieel nog  niet in de babyschelp in de bakfiets. Mama besloot dus maar met de auto te gaan.. Helaas is het super lastig om te parkeren vlak bij de basisschool, er zijn weinig parkeerplekken en het is aan een drukke weg.. maar goed.. het is niet anders... Ik kijk uit het raam.. het regent.. shit dat betekend dat iedereen hun kinderen met de auto naar school gaat brengen.. ik wil niet een kilometer verderop moeten parkeren, dat kan mijn lijf nog niet aan om zo'n stuk te moeten lopen.. bovendien kan ik dan net zo goed van huis uit vertrekken.. Ik besluit om dan maar wat vroeger te gaan zodat ik zeker weet dat er parkeerplek vrij is...

Om 6 uur melde de baby zich voor zijn fles. Perfecte timing, aangezien mijn wekker om half 7 gaat voor de anderen.. Huppetee om 7:15 uur is iedereen aangekleed en zit aan de ontbijt tafel... een half uur later is iedereen klaar en gaat mama jassen, tassen, schoenen e.d. pakken en aandoen. De oudste van 4 kan het allemaal best zelf maar stel je voor dat je iets zelf moet doen... de middelste van 2 wil natuurlijk vooral niks om het daarna alsnog te willen.. daar ben je natuurlijk 2 voor. 

Anyway.. het is tijd om de kinderen in de auto te laden.. hmm hoe ga ik dat practisch oplossen.. ik heb maar 1 plastic en zowel de buggy als maxi cosi is niet fijn om nat te regenen... de 1 na jongste van 1 jaar kan nog niet lopen... Nou ja eerst maar eens de kleine man van  1 in de auto, daarna de  oudste 2 en als laatste de maxi cosi met de baby. 4x heen en weer lopen..  ook moest ik ter plekke nog   riempjes verstellen, want mama's grotere auto is nog niet geleverd dus we moeten nog even met de oude 5 persoons auto rijden.. dat betekend oudste in het midden zonder stoeltje, peuter in stoel van kleuter.. dreumes in de stoel van peuter en de baby nu voorin in de maxi cosi... 

Oke alles en iedereen zit er in, het is 08:00 uur.. time to go! Gelukkig het was droog toen ik bij de basisschool aankwam, geen gedoe met het plastic. Het is maar een klein stukje, dus veel te vroeg ben ik aangekomen op de parkeerplaats...
Dreumes uit de auto laden en in de buggy doen... Peuter uit de auto en op de stoep parkeren... kleuter ernaast... oh jee laten ze alsjeblieft blijven staan op de stoep met die drukke weg er voor... Maxi cosi nog even uit de auto pakken..  
maxi cosi op de arm, tegelijkertijd de buggy duwen.. en de oudste 2 een handje laten geven aan elkaar met oversteken. Ja we kunnen. Gelukkig project parkeren/uitladen/oversteken is goed gegaan. Dan eenmaal aangekomen op de stoep aan de overkant wilde oudste de buggy duwen, dat komt heel goed uit, zo hoeft mama alleen nog maar de maxi cosi te tillen :)

We zijn aangekomen op school. Veel te vroeg, maar pech we gaan gewoon het lokaal in haha heeft  mn mannetje lekker geluk dat ik extra lang bij hem kan blijven tot de bel gaat. Er was maar 1 moeder (+ de juffen uiteraard) die me feliciteerde.. toch best jammer.

De bel gaat, het is tijd om mijn kleuter gedag te zeggen de andere 3 kids weer in de auto te laden en naar de peuterspeelzaal te rijden die nog een stuk verderop is, om vervolgens daar weer iedereen uit de auto te laden. Gelukkig is het parkeren daar geen probleem. Maxi cosi weer op de arm en de buggy duwen terwijl peuter er naast loopt.. en we komen precies op tijd binnen.. de deur gaat net open.. dus mama heeft hier ook nog even tijd om te blijven bij  mijn peuter en even de kleine aanwinst aan de juffen te laten zien en een praatje te maken. Ook hier alleen maar juffen die me feliciteerde, maar goed iedereen zal wel te druk zijn met hun eigen kind(eren).

Het is 09:00 uur dus tijd om weer naar huis te gaan met dreumes en baby... 09:15 uur thuis.. jassen uit en meteen een fles maken voor de kleine man, want het is al een beetje aan de late kant.. Ondertussen jengelt dreumes ook nog die is moe en wil alweer naar bed.. Oke.. mama blijft druk.. Kleine man naar bed! Oh wat is mama blij dat oma vandaag beide kids op wilde halen, want 1 uitdaging voor vandaag is wel weer genoeg.. en anders had mama een uur later alweer iedereen wakker moeten maken, klaar maken e.d. om de eerste alweer op te halen.. om dan 's middags hetzelfde te moeten... Dus dat hoefde niet meer..

Ik ben blij dat  ik ze niet elke dag alleen allemaal hoef mee te sjouwen.. lang leve ploegendienst van manlief.. zo kunnen er af en toe ook nog wat kids thuisblijven...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je