Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

De eerste sinterklaas van Nino.

Dit weekend was het dan Sinterklaas. Wat betekend dat wij een weekendje naar huisje zijn gegaan met mijn schoonfamilie.

Voor een weekendje weg met baby (ook al is het maar een half uur rijden van huis) heb je toch aardig wat spullen nodig. Wat een volksverhuizing was dat weer.

De hele achterbak (en dat is een royale) was vol. Op de achterbank natuurlijk Nino zelf en mijn zwager en voorin mijn man en ik. Op naar het huisje waar ons al Oudoma, oma en opa, en zwager nummer 1 (met vriendin), zwager nummer 2 en zwager nummer 3 op zaten te wachten.

Je telt het goed met Nino erbij waren we met z'n tienen in een huisje. Super gezellig maar ook erg druk. Ik kan daar prima tegen, lekker spelletjes spelen enzo maar voor Nino was het best veel. Hij ziet deze hoeveelheid mensen ook vaak op vrijdag en zaterdag avond als we bij opa en oma gaan eten maar toch is drie dagen achter elkaar wel wat heftig. Nino had dan ook moeite met zijn middagdutjes en ook zijn nachtritme was wat ontregeld. Verder vond hij het wel erg leuk geloof ik. Al die aandacht, leuke nieuwe speelgoedjes en lekker zwemmen. Ook heeft hij voor het eerst echt een groentehapje gehad. Lekkere gepureerde worteltjes. Al wist Nino nog niet zo goed wat hij ervan moest vinden.

Wij hebben ondertussen een sinterklaasspel gedaan want Nino weet toch nog niet wat Sinterklaas is en dat hou ik graag nog even zo. Vandaag waren er veel bleke koppies bij mij in de klas. De kinderen zijn nog niet opgeknapt van de drie weken Sinterklaas gekte. Te zot voor woorden eigenlijk.

Nu op naar de kerst. De kerstboom staat alweer in mijn klas, nu thuis nog. Lekker veel lichtjes aan en een beetje sfeer in huis brengen. Ik heb er zin in. En over een tijdje weer gezellige familiedrukte. Tja Nino zal er maar aan moeten wennen met zo een grote, gezellige familie.

Straks krijgt Nino zijn tweede groente hapje. Vandaag staat gepureerde bloemkool op het menu.

9 jaar geleden

De bloemkool ging al een stuk beter dan de wortel. En hij heeft meteen dezelfde nacht door geslapen. Dus een voller buikje werkt goed! Vandaag dus nog maar wat bloemkool geven. Ja, het is veel voor ze maar ook erg leuk allemaal. Veel plezier met je kleine in Engeland!

9 jaar geleden

Ja, ineens aantal dagen achter elkaar kan veel vragen van zn kleintje, maar daarna kunnen ze ook weer lekker uitrusten bij mama :) Wij gaan met de kerst 4 dagen naar engeland, waar mijn schoonouders wonen. Onze dochter ziet dan haar tante, oom, opa en oma en een neef van mijn man die ik zelf nog nooit hebt ontmoet (veel familie woont in singapore) het is ook deze keer niet in hun eigen huis maar er is een huis gehuurd dus ben benieuwd hoe ze het doet, mijn kleine is dan wel al 3 jaar oud. En hoe ging het groente hapje?