{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste mobiele telefoon voor mijn oudste zoon (10 jaar)

Krijgt jouw basisschoolkind ook een mobiel of wacht je daarmee tot hij/zij op de middelbare school zit?

Afbeelding blog 'De eerste mobiele telefoon voor mijn oudste zoon (10 jaar)'

Wat doe je als je oudste zoon van bijna 11 naar je toe komt en vraagt ‘mama mag ik ook een smartphone?’ Dit is de vraag die mij al een aantal keer gesteld is de afgelopen tijd en waar ik op een gegeven moment niet meer omheen kon. Ik had in eerste instantie zoiets van ‘laat dat kind nog even lekker kind zijn, hij kan nog lang genoeg met een mobieltje op zak lopen en voor je het weet zit hij alleen nog maar op die mobiel'...

Ik denk niet dat mijn ouders zich vroeger druk maakten om dit soort vragen. Gewoonweg omdat er nog geen mobiele telefonie bestond... Anno 2020 is mobiele telefonie niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ik herinner me nog dat de eerste mobiel uitkwam, een grote zwarte motorola  ‘koelkast’ ik was toen een jaar of 9, als ik mij goed herinner en dat was in de jaren 90, voor mijn gevoel alweer eeuwen geleden...Mijn God wat voel ik me dan soms oud..

Kinderen weten tegenwoordig beter dan hun ouders iPads, laptops en mobieltjes te bedienen 😅Volgens mijn zoon heeft tegenwoordig ook iedereen vanaf groep 7 al een mobiel en alleen HIJ nog niet.. Hij heeft duizend-en-één argumenten om er een te krijgen...

Tja, en wat doe je dan...??? Juist! Je kan dan niet achterblijven, je zoon wil erbij horen, dus je ritselt een mobiel voor je zoon en maakt duidelijke en concrete afspraken over het gebruik hiervan, stelt filters in voor lugubere websites waarvan je (nog) niet wilt dat je basisschoolkind hiermee in aanraking komt en sluit een voordelig abonnement af MET een datalimiet zodat hij niet buiten zijn bundel om kan bellen/internetten op jouw kosten en je niet voor onaangename en torenhoge rekeningen komt te staan.

Mijn zoon heeft het voor elkaar gekregen. Hij gebruikt nu al een aantal weken een smartphone. Weliswaar niet de allernieuwste maar hij functioneert. Voor zijn 11e verjaardag over een paar weken krijgt hij een nieuwe Samsung MET beschermhoesje zodat het beeldscherm niet in duizend stukjes kan vallen 😅

En hoe bevalt het als je 10 jarige kind een mobiel heeft? Ehm, ik kan je wel vertellen dat het opletten geblazen is. Een smartphone biedt 24/7 entertainment en dus non-stop verleiding. Ga maar bij jezelf na, zitten we niet allemaal ‘s avonds op de bank nog even snel Whatsapp, Instagram of Facebook te checken? En dat even snel word al gauw urenlang....

Gelukkig is mijn zoon wel een type die zijn huiswerk erg goed maakt maar dat wil ik graag zo houden.

Duidelijke afspraken zijn zeker aan te raden want de grenzen worden door een (pre) puber al snel 'vergeten' (of liever gezegd overschreden 😉) 

Hoe oud was jullie kind toen hij/zij voor het eerst een mobiel kreeg? Welke leeftijd vinden jullie het meest geschikt en zouden jullie ook filters instellen?  *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je