{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste keer intiem na de bevalling...

Na de bevalling moet je er uiteindelijk toch weer aan geloven. Intiem zijn met je partner. Help! Durf ik dat wel?

Afbeelding blog 'De eerste keer intiem na de bevalling... '

Ik zal in deze blog heel open en eerlijk zijn. (Sorry familie, en vrienden! Whahaha, zo leer je mij ook weer van een andere kant kennen!)

Ik zal het woord sex vervangen voor 'Wippies', waarom? Omdat Nick en ik dat altijd zeggen. (vraag me niet hoe we daar op gekomen zijn, maar het is blijven hangen!)

De laatste maanden, de wippies worden minder, want echt die buik zit mega in de weg! De standjes worden beperkt, en zodra de kleine beweegt op het moment dat je lekker op dreef bent, dan is het snel afgelopen hoor. (Ik voelde me elke keer betrapt ofzo! whaha En Nick wilde tegen het einde van de zwangerschap niet meer, bang de kleine man te raken!) De ene vrouw wordt heel opgewonden tijdens de zwangerschap, en de ander wil er 9 maanden niks van weten. Nou zat ik daar tussen in, ik wilde te graag, maar ik was te ziek, en had teveel last van mijn bekken. (Sorry Nick!!) 

Na je bevalling mag je minimaal 6 weken geen wippies doen. Nou ik hield dat niet zo goed vol hoor. Ik stond echt op springen, en wilde heel graag weer een momentje hebben met mijn man! Dus na 4 weken ben ik er heeeeel stiekem opgekropen. (Oke, ik had 2 wijntjes op, maar dat hielp wel echt mee!) En natuurlijk vond ik het doodeng, en was ik bang dat het pijn zou gaan doen, of erger nog, dat ik zo wijd was geworden down under dat ik het misschien niet meer zou voelen.. ( Ja, dat heb ik ECHT gedacht!) Maar als snel was het al vanouds! En ik moet je zeggen, wat is het dan fijn om zonder die dikke buik, gewoon weer een moment met je man te hebben. En laat ik eerlijk zijn, ik ben echt niet vies van een potje goede wippies, maar dat moment met je man is ook zo belangrijk voor je relatie. En natuurlijk is het nu iets minder, want je hebt gewoon een heel ander leven. Maar wij proberen er wel rekening mee te houden om onze momentjes te hebben. Het is toch een basis in je relatie, die je niet zomaar aan de kant kan gooien. 

Nou kan ik me ook echt wel voorstellen dat er vrouwen zijn die het uitstellen, uit angst, of vanwege pure vermoeidheid. (Want een baby zuigt je energie op!) Maar lieve dames, ik wil jullie echt meegeven dat het zo fijn is om weer een momentje met je man te hebben. En je hoeft niet meteen 'all over the place' te gaan, alleen een voorspel kan ook goed zijn! =) 

Wat ik alleen maar wil zeggen, geniet!! Van je gezin, van je man, en vooral van elkaar!! Een goede relatie tussen papa en mama is een goede basis voor je kindje. Als jullie tevreden zijn, en rust uitstralen, doet jullie kindje dat ook. En geloof mij, ik spreek uit ervaring. =) 

Ik ben wel benieuwd hoe jij dit beleefd hebt, was je bang, of had je er totaal geen behoefte aan? Hoelang heeft het geduurt na de bevalling voor je weer intiem was met je partner?

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je