Snap
  • Mama
  • Gezond

De eerste Keer dat je een blog schrijft..

Mijn eerste blog en ondanks dat ik zeker 10 dingen in mijn hoofd heb, beland er niets op mijn scherm.

Een eerste blog moet grappig zijn, je moet andere mensen aan kunnen spreken en zoals er op internet vermeld staat: het moet gemakkelijk zijn om te lezen. Natuurlijk zou ik mijzelf kunnen voorstellen. Ik zou mijn hobby's kunnen benoemen of de naam van mijn vriend, waarbij ik benoem dat ik hoop dat hij mij nog eens ten huwelijk zou vragen. Ik zou kunnen vertellen over mijn leven dat nooit volgens een planning verloopt, maar altijd zoveel beter uitpakt dan ik eigenlijk had gepland. Ik zou iets over mijn werk als wijkverpleegkundige kunnen schrijven of het feit dat ik ooit nog eens beroemd hoop te worden of over het schattige lachje van mijn nu 5 maanden oude zoontje. Maar zouden deze verhalen grappig of gemakkelijk te lezen zijn? Ik schrijf daarom over mijn grootste valkuil: mijn gewicht..

In alles wat ik doe en wat ik ben, ben ik vastberaden en kan ik chaotisch en toch gestructureerd handelen, behalve op 1 specifiek vlak: "afvallen" 

Zoals elke Nederlander hadden we voor de feestdagen veel lekkers in huis en ik heb al dat lekkers in de afgelopen 48 uur na de kerst opgegeten. Ik ben heel vastberaden stropend door het huis gelopen op zoek naar de overgebleven koekjes, chocolaatjes en chips. Gestructureerd heb ik eerst alle koekjes opgegeten en ben ik daarna pas aan de chips begonnen. Ik waarschuwde x (vriendlief) dat hij mij bij het volgende zakje chips moest wijzen op mijn steeds groter wordende bilmaat en strakker wordende broeken, maar zelf dit weerhield mij er niet van het volgende zakje gewoon te openen. Ik heb mijzelf voorgenomen opnieuw te gaan lijnen en daarvoor moet al het lekkers uit huis verdwenen zijn. Er mag geen kruimeltje achter blijven. Ik heb zelfs de m&m"s weggegooid!

Voor mijn zwangerschap was ik eigenlijk al iets te zwaar. Helaas zijn die laatste 10 zwangerschap kilo's er in de afgelopen maanden niet vanaf gegaan. En als het echt 9 maanden op en 9 maanden af is, heb ik nog maar 4 maanden om 10 tot 18 kilo af te vallen. En ik wil het nu echt. Niet omdat het moet of omdat ik geen fitte meer mama ben, maar gewoon omdat ik het zelf graag wil. Ik heb in mijn leven al veel diëten gevolgd. Nu ga ik het eens op mijn manier doen. En leuke mensen, ik ga tijdens mijn blogs beschrijven wat deze manier is. 

9 jaar geleden

Lastig hè! Ik ben ook jarenlang te zwaar geweest. Tot ik oo een gegeven moment geen werk had en tegen de muur opvloog van verveling. Dus ik ben gaan sporten. Omdat ik niks te doen had kon ik zo vaak als ik wilde. Dus ging soms wel 4 keer per week. Ik ben alles kwijt geraakt (18 kilo) Nadat ik weer ging werken vond ik het lastig om nog te gaan. Maar het is eraf gebleven. Ik denk door de verandering van vet naar spieren. En gezond gaan eten natuurlijk. Dus sporten is voor mij hét middel. Ik wens je heel veel motivatie en succes!