Snap
  • Mama

De eerste drie weken als moeder van 2 jongens.

De eerste gevoelens en ervaringen als moeder van 2 zonen. Genieten maar ook stress is aanwezig.

vandaag alweer 3 weken geleden bevallen van een prachtige zoon. Een vlotte bevalling en wat waren we gelukkig! 2 zonen, dat wordt veel stoeien en ravotten hoop ik.

Het was vroeg in de avond dus snel opa en oma gebeld om ons andere zoontje naar het ziekenhuis te brengen. De eerste ontmoeting tussen 2 broers. Helaas moest ik hals over kop toch gehecht worden op de ok. 

Heb er nu nog een rotgevoel over. Ben dus niet bij de ontmoeting tussen de 2 broers geweest. Wat zou ik graag de tijd terug willen draaien!!

S morgens mochten we naar huis, heerlijk je eigen huis met je eigen gezin.

Eerst een ontmoeting met de hond. Maxi cosi op de grond en laat maar snuffelen. Wij hebben een mechelse herder en die is onwijs lief. Na het snuffelen de eerste luier en het mutsje met geboortevocht erin in de mand gelegd. 

Daarna hebben we ons andere zoontje naar huis gehaald en waren we even als compleet gezin alleen.

Na een uurtje kwam de kraamzorg. Een supervrouw!! We hadden gevraagd of dezelfde vrouw kon komen als bij ons eerste kind en dat ging. Vooral omdat ze niet bang was van onze hond vonden we het fijn als ze kon komen. Wanneer iemand met angst binnenkomt kan dit invloed hebben op het gedrag van de hond en dat zou heel vervelend zijn.

Daarna begon de sneltrein. Opa's en oma's, broers en zussen met kids kwamen langs. Een week lang veel gezien en eigen werden we geleefd. Daarna een week was de kraamzorg helaas naar huis en waren we als gezin alleen. Fijn dat mijn vriend nog een hele week vakantie had. Eigenlijk belachelijk dat papa's vakantie dagen in moeten leveren. Zij hebben net zo goed slapeloze nachten en nieuwe indrukken. Het bezoek werd ook minder op een paar mensen na die zonder te bellen binnen kwamen lopen. Ik blijf het moeilijk vinden om mensen weg te sturen of op voorhand al nee te verkopen. Dit moet ik echt leren. 

Derde week was ik alleen met mijn 2 zonen. Papa weer aan het werk en ook geen bezoek. 

Het valt me zwaar, 2 kids die ieder op hun eigen manier aandacht vragen en zorg nodig hebben. Het zal een speurtocht worden om hier een goede verdeling in te maken. Gelukkig is mijn oudste een trotse broer die graag helpt dus daar kan ik dan ook aandacht aan geven.

Ik ben benieuwd of dit bloggen mij helpt om mijn gedachten te ordenen en daar naast tijd vinden om te genieten van mijn kinderen.

Tot snel! Fff

8 jaar geleden

Nog gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje! Wat een lief koppie! Zo'n foto neemt me gelijk weer terug naar toen ons manntje nog zo klein was, alweer bijna een jaar geleden. In het begin keek ik ook heeel erg op tegen de periode dat ik er alleen voor zou staan, maar uiteindelijk gaat het toch haast vanzelf allemaal. Geniet van je kleintje, maar ook zeker van je iets grotere en natuurlijk de allergrootste man!