{{ message.message }}
{{ button.text }}

De dagen dat je handen en voeten te kort komt

Je loopt te rennen, te vliegen en te draven en halverwege de dag besef je je dat je eigenlijk nog helemaal niets hebt gedaan.

Afbeelding blog 'De dagen dat je handen en voeten te kort komt'

Je hebt van die dagen dat je je realiseert dat je al de hele dag loopt te rennen, te vliegen en te draven en dat je halverwege dag ineens denkt; "wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan"? Dagen waarop je 2 handen, 2 voeten en 20 vingers en tenen niet voldoende lijken te zijn en waarop je droomt dat je wat handen en voeten extra had.

De hele dag loop ik al als een idioot door het huis, er moet nog zoveel gebeuren en het liefst ook nog voordat manlief weer thuis komt, zodat hij ook kan ontspannen na een lange dag werken. Ik ren de benen onder mijn lijf vandaan voor mij gevoel omdat er toch echt wat was doorheen gewassen moet worden, het huis schoongemaakt moet worden, de was gevouwen moet worden en ook moeten er nog boodschappen komen. Tussendoor is er natuurlijk ook nog tijd en aandacht nodig voor mijn zoontje die nu 9 weken oud is. Een flesje hier, een schone broek daar, een knuffel en een kus. 
Een vrolijk mannetje die echter uitgerekend vandaag elke keer zodra ik hem neer leg zijn keel op volume festival zet en zelfs de kat het huis uit schreeuwt. Ook in de armen bij mama liggen doet geen wonderen en zodra hij eindelijk even slaapt en ik hem weg leg gaan de ogen weer wijd open en komt het festival weer tevoorschijn.

Dit zijn van die dagen dat ik af en toe gillend gek wordt en nergens aan toe kom. Ik probeer alle dingen te doen maar door het heen en weer vliegen en de extra aandacht die zoontjelief vandaag vraagt van mij komt er uiteindelijk niets af.
Inmiddels is het bijna half vijf, manlief is net thuis en ik vraag mij verwonderd af waarom ik het gevoel heb dat ik al de hele dag als kip zonder kop in het huis bezig ben en met zoonlief, maar waarom ik dan toch eigenlijk niets heb gedaan.

Natuurlijk heb ik wel iets gedaan, want ik heb mijn zoontje gevoed, verschoond, getroost, toegezongen, met hem gepraat, gelachen en ook af en toe bijna met hem meegehuild. Toch heb ik in de hele dag tijd het alleen maar voor elkaar gekregen om één was in de wasmachine te krijgen en zelfs deze ben ik vergeten aan te zetten omdat er weer een huiltje tussendoor kwam.

AAAAAARGH...... Adem in, adem uit. Even een stukje schrijven, zinnen verzetten en dan mezelf even duidelijk maken dat het ook helemaal niet erg is als er een keer een dag iets blijft liggen.
Nu eerst maar even boodschappen halen en dan koken. En het huishouden? Ach morgen weer een dag ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je