{{ message.message }}
{{ button.text }}

De dag voordat.....

Morgen is het zover, de euthanasie van mijn schoonmoeder.

Afbeelding blog 'De dag voordat.....' Achtergrond blur afbeelding

Nu wordt het niet langer uitgesteld....

Heel erg fijn dat de dokter mijn schoonmoeder nu wil helpen en zij niet langer hoeft te lijden. Zoals jullie in mijn vorige blogs hebben kunnen lezen, gaat het heel erg slecht met haar op het moment. Ze heeft alvleesklierkanker en nu is het echt op.

Gister hebben we een dag gehad waarbij de huisarts kwam om de euthanasie te bespreken. Mijn schoonmoeder gaf zelf heel duidelijk aan dat nu de tijd is gekomen en ze niet verder kan en wil. Wij konden alle vragen stellen, moesten de verklaring nog tekenen, alles in het teken dat we achter haar staan.

Vandaag was een hele wisselende dag..... Op school, vrienden en buren vragen hoe het gaat, of ze nog wat kunnen doen voor ons, zo ontzettend lief!! Mijn moeder is bij ons thuis en richt zich volledig op de kinderen en waar ze ons maar mee kan helpen, niks is te gek, super mam!! Een vriendin laat mijn dochter een ochtend bij haar spelen en de buurvrouw (vriendin) staat voor de deur met een bos bloemen om ons te steunen, ook telefoontjes te over, wat een lieverds allemaal en het doet ons zoveel.

Vanmiddag was het duidelijk dat het morgen echt gaat gebeuren, alles is in werking gesteld. De schouwarts heeft goedkeuring gegeven, de thuiszorg legt een infuus aan en de huisarts komt langs om het tijdstip te bepalen, het staat vast.

De kindjes wilde niet meer mee naar oma, maar hebben haar vanavond nog wel gebeld, heel emotioneel.... De jongste heeft echt nog niet het idee dat ze nu oma voor het laatst gesproken heeft, terwijl het voor ons zo duidelijk is. De oudste heeft voor zijn gevoel nog alles kunnen zeggen en raakte een beetje in paniek van het idee.... maar ook dat gaat zeker goed komen.

Hopelijk een goede nacht slapen en dan op naar morgen....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je