{{ message.message }}
{{ button.text }}

De dag dat de wolk niet meer zo grijs is! (24)

Naar een paar heftige dagen voel ik mij vandaag wat beter. Yvar verzorgen, hij komt de eerste grammetjes aan en een onverwachte verrassing!

Afbeelding blog 'De dag dat de wolk niet meer zo grijs is! (24)'

Wat een dag is het vandaag, een dag van heel veel emoties. De kraamtranen lijken niet te stoppen. Het is een echte rollercoaster voor mij. Er flitst TE veel door mijn hoofd. Dingen waarover ik mij veel zorgen maak.


S' avonds zijn mijn vader en moeder in het ziekenhuis en ik vertel hen dat ik vanmiddag mijn zorgverzekering heb gebeld met de vraag hoeveel kraamzorg dat ik nog krijg. Ik krijg toch nog 2,5 dag kraamzorg. Hier ben ik wel blij mee. Stel je voor dat ik nu helemaal geen kraamzorg meer krijg. Ik zou het verschrikkelijk hebben gevonden, maar gelukkig is dat niet zo. De lactatiedeskundige is ook nog geweest en de borstvoeding is erg goed opgang. Er is genoeg melk voor Yvar. Gewoon zo doorgaan. Ik vind het alleen vervelend dat met het aanleggen van Yvar er regelmatig andere verpleegsters zijn. En iedere verpleegster doet het op haar manier. De een zegt je kunt het het beste zo doen, en de ander zegt weer iets anders. Maar ja, niets aan te doen. Hopelijk blijft de borstvoeding goed gaan als het nu is. Iets wat voor mijn gevoel wel goed gelukt is. Ik ben weer blij dat mijn moeder er is. Vrouwen onder elkaar die over kleine baby's praten is toch anders dan dat ik er met Paul over praat. En Paul praat niet zo over zijn gevoelens, dat heeft er bij hem ook nooit echt in gezeten vanwege zijn autisme. Ik vertel het allemaal tegen Paul want ik wil ook dat hij het hoort, hij reageert er ook wel op maar niet zoals ieder ander dat zou doen. Voor Paul is het gewoon super moeilijk om zich in iemand anders te verplaatsen. Hij kan zich niet echt inleven in iemand anders, zelfs niet in mij, zijn eigen vrouw. Vandaar dat ik ook vaak met mijn moeder praat. Paul hou ik goed in de gaten. Ik vraag elke dag aan hem hoe het met hem gaat en wat hij er allemaal van vind. Het is ook een ontzettend bizarre week voor ons allebei. Hij is net 4 dagen papa en wij zien elkaar ongeveer 3 x per dag. Je beleeft niet alles samen en dat is toch gewoon raar. Maar het gaat allemaal goed komen. Vrijdag mogen we naar huis en dan kunnen we nog even genieten van de kraamhulp. En dan zal ik alles snel een plekje kunnen geven hoop ik.

Als mijn ouders naar huis geniet ik nog van de avond samen met Yvar en Paul. Rond 22:00 uur gaat Paul naar huis. Ik ga Yvar nog een keer voeden en dan besluit ik dat Yvar toch weer op de babykamer gaat vannacht. De 2e nacht samen verloopt dan ook een heel stuk beter dan de eerste. Om 02:00 uur word ik de eerste keer wakker gemaakt om Yvar te voeden. De 2e keer is dat om 06:30 uur. Deze nacht toch redelijk geslapen en naar de voeding van 06:30 uur blijft Yvar dan ook weer bij mij op de kamer. Vannacht was ik ook weer alleen op de kamer, dat vond ik heel fijn! Hopelijk vandaag niet te veel last van de kraamtranen. Gelukkig heb ik vannacht best goed geslapen dus ik heb wel zin in een nieuwe dag samen met mijn grote nieuwe liefde Yvar!

S' morgens mag ik samen met de verpleegster Yvar verzorgen. Helaas mag hij nog niet in badje want hij heeft nog steeds een infuusje in zijn voetje voor de antibiotica. We wassen Yvar met een washandje zodat hij lekker fris is. Ook wegen ze hem en hij is niet meer afgevallen. Bij de geboorte woog Yvar 3705 gram en nu 3600 gram. Hij is 60 gram aangekomen! Wow, de borstvoeding is echt goed. Schone kleertjes aan en daarna lekker met mama kroelen.

20150130_123119_1458894657.jpg

IMAG1510_1458895901.jpg

S'middags komt er visite en ik geniet van deze dag. De kraamtranen lijken verdwenen te zijn en voor het eerst voel ik een beetje die blauwe wolk! Mijn lievelings verpleegster komt binnen, heb je misschien zin om straks met Paul iets te eten in het restaurant hieronder? Oh wow, ja! Leuk! Wij doen wel oppassen op Yvar zegt ze. Laat even jou privé nummer achter dan kunnen we altijd bellen mocht er iets zijn. Wat ontzettend lief van hun. Ik bel meteen Paul en vertel hem het leuke nieuws. Rond 16:45 uur voed ik Yvar en tijdens de voeding komt Paul binnen gelopen. Naar het voeden komt de verpleegster met een pasje, die mag je gebruiken van mij dan hoef je niets te betalen. Wat ontzettend lief!! Om 17:30 uur neemt de verpleegster Yvar mee naar de babykamer en Paul duwt mij in de rolstoel op weg naar het restaurant. Eerst even een rondje buiten. Ik ben al 6 dagen alleen maar binnen geweest en ik verlang naar wat frisse buitenlucht. Zo gezegd zo gedaan, eerste een rondje buiten. HEERLIJK is het die frisse lucht. Naar een klein rondje gaan we naar het restaurant en voor het eerst zitten wij er samen te eten als ouders van Yvar. We genieten enorm van dit moment. Op dat moment realiseer ik mij dat ik ontzettend rijk ben. De liefste man die ik mij maar wensen kan en onze klein mooie Yvar!

Na een klein uurtje komen we terug op de kamer en al snel komt de verpleegster binnen met Yvar. Hebben jullie genoten? Ja, wij hebben echt genoten. Geniet nog van de avond, oh ik zou het bijna vergeten te zeggen zegt de verpleegster. De gynaecoloog is nog geweest voor jou maar omdat je er niet was komt hij morgen even. Oké, dan zie ik hem morgen wel.
Hmmm........ waarom zou die hier zijn geweest voor mij vraag ik mij meteen af. Ik hoor het morgen wel!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je