{{ message.message }}
{{ button.text }}

De crisis en vakantie

Afbeelding blog 'De crisis en vakantie' Achtergrond blur afbeelding

Over een paar maandjes is het weer zover: de zomervakantie ! Vakantie is voor veel mensen het synoniem voor genieten. Even lekker de boel de boel laten en het liefst je vrije tijd doorbrengen in een andere, mooie omgeving. Heerlijk eten, zon,zee,strand en nog heel veel andere gezellige dingen doen.

In deze tijd van crisis kan lang niet iedereen zich de luxe van 'op vakantie gaan' nog permitteren. Sommige mensen gaan al jaren niet meer op vakantie, andere mensen stellen hun eisen een beetje bij. Wij hebben het geluk dat we nog wel op vakantie kunnen, alhoewel het dit jaar heel anders zal zijn dan de afgelopen jaren. De laatste jaren gingen we met de kids op een All Inn vakantie naar Griekenland, Cyprus of Turkije. We hadden het voordeel dat we nog niet aan de schoolvakanties gebonden waren, waardoor we gebruik konden maken van leuke aanbiedingen.

Op dit moment schrik ik me rot als ik prijzen zie van zo`n All Inn vakantie en al helemaal in het hoogseizoen. Dat geld zetten we liever opzij voor het geval dat onze koelkast of wasmachine sneuvelt. Wij pakken het dit jaar dan ook anders aan: we vertrekken voor één weekje met de auto richting Frankrijk, ( Vendee ) waar we een stacaravan hebben gehuurd. Omdat regio Zuid dit jaar  vroeg vakantie heeft zijn we nog geen 300 euro met zijn vieren kwijt. We nemen onze 'bakplaat' of BBQ mee, zodat mama toch niet iedere dag hoeft te koken. Ik zie ons al helemaal zitten in het zonnetje met een knapperig stokbroodje in onze handen, terwijl de kids lekker samen spelen met hun nieuwe vriendjes of vriendinnetjes. Wat een luxe! Het ultieme genot is toch vooral het samenzijn met je gezin en niet die overdadige buffetten?

Nu ik dit schrijf besef ik ook dat wij helemaal niet mogen klagen. Wij kunnen nog op vakantie, terwijl er genoeg mensen zijn die hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen.

En jullie? Hebben jullie vakantieplannen en zo,ja, zijn jullie vakantieplannen gewijzigd door de crisis?

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je