{{ message.message }}
{{ button.text }}

De crematie en afsluiting.....

De dag van de crematie als afsluiting, maar het is pas het begin....

Afbeelding blog 'De crematie en afsluiting.....' Achtergrond blur afbeelding

De dag van de crematie, waar we een week mee bezig zijn geweest. Alles geregeld samen met een erg vriendelijke meneer van Monuta en de rest van het gezin. Alles werd gedaan zoals mijn schoonmoeder het wilde. Op zich heel erg makkelijk, omdat zij alles al kenbaar had gemaakt bij ons en we het eigenlijk zo konden invullen. Mooie bloemen uitgezocht, geen lint was er duidelijk gezegd en bestond uit witte rozen, die vond ze het mooist.

Die ochtend een beetje gespannen in de auto, de kindjes en mijn mams mee. Mijn schoonmoeder lag er mooi bij en toch was het ´r niet meer echt. De schilderijtjes van de kinderen erbij, een foto, bloemen en Teddy (de beer, van de ambulance dag, die ons zoontje kreeg toen oma overleden was), die erbij werd gezet met de crematie. De kinderen hadden van te voren duidelijk aan gegeven dat ze oma nog wilde zien, dat kon uiteraard, maar heb wel gezegd dat als ze het toch te eng vonden, het zo ook goed was. Zo gezegd, zo gedaan. Ons zoontje is wel 3x wezen kijken en ons dochtertje is er zelfs bij geweest, dat de kist dicht gemaakt werd, zo knap! Met afscheid nemen voelde het voor ons eigenlijk alleen maar als afsluiting, omdat we er al zo lang inzaten, alles gezegd was en dan heb je er toch een soort vrede mee.

Toen met de auto naar het crematorium, daar stonden een heleboel mensen te wachten. Zo fijn om onze vrienden te zien, die heb je echt nodig op zo´n moment, dat besef je dan pas echt. Tijdens de crematie heeft ons zoontje zijn Teddy bij oma´s kist neergezet. De kinderen mochten gaan waar ze wilde, zo was ook met oma afgesproken, ze wilde juist dat ze zichzelf zouden zijn. Het was heel emotioneel, vooral om te zien hoe de kinderen er mee omgingen. Ons zoontje is bij ons gebleven en ons dochtertje liep te dansen door de zaal, omdat ze de muziek zo leuk vond, zo´n contrast en toch zo goed.

Na het gedeelte met de toespraken en de muziek, hadden we als gezin nog een laatste afscheid. Ons zoontje pakte zijn Teddy van de kist om mee te nemen en brak helemaal open (de eerste keer zo heftig in de laatste maanden), blij waren we dat hij het eindelijk kwijt kon.

De dag is verder prima verlopen, alles is gegaan zoals mijn schoonmoeder dat wilde...

Na afloop een broodje eten bij mijn schoonvader en toen gesloopt naar huis.......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je