{{ message.message }}
{{ button.text }}

De cliche’s van een groot gezin

Afbeelding blog 'De cliche’s van een groot gezin'

Die cliche’s die zijn er wanneer je 5 kinderen hebt , en eerlijk gezegd ben ik soms verbaasd over wat mensen durven te zeggen, het gaat de fatsoensnormen ver voorbij. Ik moet ook eerlijk bekennen dat er tegenwoordig minder gezegd wordt . Dus of ik zelf zoiets uitstraal van “ ik ben benieuwd of je het durft “ of omdat ik al wat oudere kinderen heb en je dus niet vaak meer  met iedereen tegelijk ergens bent. Gelukkig krijg ik van echte vrienden en collega’s die mij beter kennen niets dan respect . 

Zal ik er eens een paar de wereld in slingeren?

- Dit is toch zeker wel de laatste

(Ik zal voor een eventuele volgende jouw toestemming vragen

- Hoeveel vaders hebben ze 

(5 natuurlijk)

-Jij bent er niet vies van

(Jouw vunzige gedachten ook niet )

- Stop na deze maar , anders past het niet in de auto

(Een iets grotere auto wordt ik heus niet zenuwachtig van🚛)

- Je hebt gewoon geen zin om buiten de deur te moeten werken

( uh ik werk meer buiten de deur als jij  en alles thuis ... doe ik er gewoon nog even bij. En o ja , ze worden niet door de opvang opgevoed)

-Je doet t voor de kinderbijslag

(🤣🤣🤣 goeie)

- Alle kleding wordt zeker eindeloos doorgeschoven?

(niet speciaal... maar met 3 dochters in dezelfde maat wordt er wel veel van elkaar geleend om het perfecte outje te  creeeren, doen alleen onze dochters dat?🤭)

-Jullie zijn gelovig

(Nee sorry , op zondag lopen we liever in de efteling .. idd dat kan gewoon nog, we hebben al jaren een abonnement.. en niet bepakt en bezakt met een bolderkar met koelkast , abonnementen en pinpas volstaan)

Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat het pijnlijk kan zijn wanneer je als ouders minstens zo trots bent op je gezin als een stel met 2 kinderen. Je je zaken op orde hebt , er voor ieder kind een potje is om te studeren en ze hun rijbewijs ook nog gewoon cadeau krijgen en dan tegen zulke opmerkingen aan loopt. Op mijn instgram account prissieschrijft laat ik vrij veel zien van het gezin, vooral omdat ik trots op ze ben, maar ook omdat je van elkaar kunt leren. Ik lees vaak reacties die mensen bij anderen achterlaten en sta er vaak echt van te kijken hoeveel haat er is en vraag mij dan ook af... waarom? En al die vooroordelen waar haal je het vandaan.

Mocht je na het lezen van dit stukje toch nog twijfelen... kom eens een kijkje nemen op mijn account 


En verder ...

Laten we in deze rare tijd vooral een beetje lief voor elkaar zijn en elkaar respecteren*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je