Snap
  • Mama
  • Momanddad
  • wayoflife
  • choices
  • tobehonest

De bewuste keuze

één is voor ons genoeg..

Overal vinden we wat van. We zijn veel te druk met anderen. En als we er niks van zeggen, doen we wel iets met ons gezicht. 'Geen borstvoeding? Dat is echt het allerbeste hoor, maar je moet het zelf ook willen natuurlijk.' 'Laat je je baby nu al in z'n eigen kamer slapen? Is toch helemaal niet handig en het wordt geadviseerd tot 6 maanden bij de ouders op de kamer te slapen.' 'Één kindje? Weten jullie het zeker? Ach, wacht maar tot hij een paar jaar ouder is. Dan roep je wel anders.' Dat laatste horen we vaak genoeg.

De eerste paar keer wil ik best een uitgebreide uitleg geven, daarna mompel ik of lach ik het weg, ha-ha. Laat ik voorop stellen, los van meningen over moederschap, dat ik echt niet snap dat we elkaar niet wat sneller in onze waarde laten. Iedereen mag een mening hebben, discussies mogen ontstaan [ graag zelfs ] en keuzes moeten zelf gemaakt worden.

Bewust kiezen voor één kindje. Waar ik altijd een hele sterke kinderwens had, heeft het bij Roy moeten groeien. Zelf ben ik enig kind en kreeg ik vaak de opmerking 'Oh, lekker verwend dus' of 'Heb je nooit wat gemist?' Verwend, nee. Iets gemist, ik weet niet beter. Het zal zeker meewegen voor onze bewuste keuze. Op een gegeven moment ben je op een punt in je relatie dat het er over gaat in combinatie met wat je dromen nog zijn. Ambitie, reizen, uitstapjes.. Als je doet wat je allebei belangrijk vindt maak je elkaar gelukkig. Als het ons gegund is één kindje gezond op de wereld zetten, voor hem alle tijd hebben, hem te geven wat hij nodig heeft, leren te genieten en geluk te delen, daar werden we beiden blij van.

Het zou me eerlijk gezegd een beetje benauwen als ik de eerste alles zou hebben gegeven en bij de tweede kan het maar half. Dat kan je niet maken. Dat je dan alles op alles zet om het toch voor elkaar te krijgen en daarvoor bijvoorbeeld een vakantie laat schieten. Daar werken we net iets te hard voor, wij zijn ook mens en de basis ligt bij ons.

Wat ik vaak hoor is dat het het zielig is om alleen te zijn en er een broertje of zusje wordt gemaakt omdat het leuk voor de eerste is : 'we nemen er nog één'. Ik vind het nogal wat, net als mensen iets van ons vinden. 

4 jaar geleden

Wow! Mooi verhaal. En idd, wat als het niet lukt. Ze gaan maar door he. Ik ben heel benieuwd naar je ervaring maar voorop staat al het geluk :-)

4 jaar geleden

Herkenbaar joh! Wat wij allemaal wel niet naar ons hoofd kregen geslingerd dat we nog maar één kind hadden. Wild vreemden stelden zelfs de vraag of er geen tweede kwam. Eigenlijk super brutaal! Voor het zelfde geld lukt het niet oid. Ik heb altijd meerdere kinderen gewild maar dat liep helaas anders. Mijn partner en waren des tijds erg jong, binnen een jaar zwanger en een huis gekocht. Veel te snel en heel wat voor onze kiezen gehad. Onze zoon is inmiddels 7 en wij hebben nu de rust gevonden bij elkaar en hebben de keuze gemaakt om voor een tweede te gaan. Het lijkt me erg mooi om dit nog eens mee te maken in een andere setting. Ouder, stabieler en onze zoon zal het heel bewust meemaken ?

4 jaar geleden

Als ze maar gezond zijn ? ?

4 jaar geleden

Haha! ? ?