{{ message.message }}
{{ button.text }}

De bewuste keuze

één is voor ons genoeg..

Afbeelding blog 'De bewuste keuze ' Achtergrond blur afbeelding

Overal vinden we wat van. We zijn veel te druk met anderen. En als we er niks van zeggen, doen we wel iets met ons gezicht. 'Geen borstvoeding? Dat is echt het allerbeste hoor, maar je moet het zelf ook willen natuurlijk.' 'Laat je je baby nu al in z'n eigen kamer slapen? Is toch helemaal niet handig en het wordt geadviseerd tot 6 maanden bij de ouders op de kamer te slapen.' 'Één kindje? Weten jullie het zeker? Ach, wacht maar tot hij een paar jaar ouder is. Dan roep je wel anders.' Dat laatste horen we vaak genoeg.

De eerste paar keer wil ik best een uitgebreide uitleg geven, daarna mompel ik of lach ik het weg, ha-ha. Laat ik voorop stellen, los van meningen over moederschap, dat ik echt niet snap dat we elkaar niet wat sneller in onze waarde laten. Iedereen mag een mening hebben, discussies mogen ontstaan [ graag zelfs ] en keuzes moeten zelf gemaakt worden.

Bewust kiezen voor één kindje. Waar ik altijd een hele sterke kinderwens had, heeft het bij Roy moeten groeien. Zelf ben ik enig kind en kreeg ik vaak de opmerking 'Oh, lekker verwend dus' of 'Heb je nooit wat gemist?' Verwend, nee. Iets gemist, ik weet niet beter. Het zal zeker meewegen voor onze bewuste keuze. Op een gegeven moment ben je op een punt in je relatie dat het er over gaat in combinatie met wat je dromen nog zijn. Ambitie, reizen, uitstapjes.. Als je doet wat je allebei belangrijk vindt maak je elkaar gelukkig. Als het ons gegund is één kindje gezond op de wereld zetten, voor hem alle tijd hebben, hem te geven wat hij nodig heeft, leren te genieten en geluk te delen, daar werden we beiden blij van.

Het zou me eerlijk gezegd een beetje benauwen als ik de eerste alles zou hebben gegeven en bij de tweede kan het maar half. Dat kan je niet maken. Dat je dan alles op alles zet om het toch voor elkaar te krijgen en daarvoor bijvoorbeeld een vakantie laat schieten. Daar werken we net iets te hard voor, wij zijn ook mens en de basis ligt bij ons.

Wat ik vaak hoor is dat het het zielig is om alleen te zijn en er een broertje of zusje wordt gemaakt omdat het leuk voor de eerste is : 'we nemen er nog één'. Ik vind het nogal wat, net als mensen iets van ons vinden. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je