Snap
  • Mama
  • Babyspullen

De beste investeringen voor ons intereur

Terugkijkend op de investeringen die wij hebben gedaan voor ons interieur de afgelopen jaren ben ik dik tevreden. Wat voor ons onmisbaar is?

Halverwege mijn zwangerschap realiseerde we ons dat er nog een aantal grote aankopen gedaan moesten worden. Want met een baby erbij is het leven al duur genoeg. Op dat moment investeren was daarom de beste optie. 

We leefden al jaren op de oude banken die mijn man had geërfd van zijn vader. Ooit waren het prachtige, onverwoestbare design banken. Maar na jaren intensief gebruik waren ze toch echt aan vervanging toe. Daarbij, de bekleding was van wol. Mooi om naar te kijken, maar een hel om ze schoon te krijgen, niet echt handig, met baby kots en plakkerige peuter handjes in het vooruitzicht. We kozen voor een bank met wasbare kussenhoezen. Ideaal! Omdat ze van polyester zijn trekken de vlekken er niet in en is het met een sopje zo schoon. Ze drogen ook snel op, dus na een uurtje in de zon kunnen ze weer op de bank.

Onze eettafel was ook een gammel ding dat ik ooit had overgenomen en kon echt niet meer. De poten waren inmiddels bevestigt met houtlijm, maar een ruk van een dreumes aan de tafelpoot had de tafel niet overleefd. Naarstig gingen we opzoek naar de ideale tafel, maar wat zijn die dingen duur. Naast de babyuitzet en alle andere aankopen, konden we een tafel van een paar honderd euro niet betalen. Dus op naar marktplaats. We hadden stiekem wel een tafel op het oog gehad bij de geel/blauwe woongigant, maar die was helaas uit de collectie. Op marktplaats vonden we de tafel alsnog. De tafel kan groter en kleiner gemaakt worden. Als je een gezelschap te eten krijgt is er dus altijd voldoende ruimte aan tafel. Maar voor knutselprojecten ook handig. Wij hebben de tafel inmiddels altijd in de grootste stand, gewoon omdat zo'n grote tafel heerlijk is. 

Toen onze peuter echt actief ging spelen met blokken en puzzels en het boxkleed niet meer voldeed misten we een kleed. Er zijn prachtige kleden te koop maar ook hierbij hielden we rekening met knoei ongelukjes. Een gemêleerd kleed is perfect voor een huishouden waar af en toe nog weleens wat spetters in het rond vliegen. Natuurlijk maken we vlekken wel meteen schoon, maar sommige vlekken worden toch onopgemerkt gemaakt of komen er niet meer helemaal uit. Geen probleem, want niemand die het opvalt, tenzij je er met je neus bovenop gaat liggen natuurlijk. 

Bij het kleed direct even een lifehack die ik ooit heb geleerd van een vaste klant die tevens een kattenvrouwtje was. Katten- en/of hondenhaar haal je heel simpel van bekleding of tapijt door er met een gele, rubberen schoonmaakhandschoen overheen te gaan. Ik ben haar eeuwig dankbaar voor deze tip!

En investeer ten alle tijden in goede schoonmaakspullen: stofzuiger en mop zijn onze allerbeste vriend geworden. Niets is zo vervelend als een weigerende stofzuiger of eentje de maar half werk levert. Vooral als je hem eigenlijk dagelijks ter hand moet nemen. 

De kunststof eetkamer stoelen hebben we al veel langer maar blijken ook ideaal en tevens onverwoestbaar. We hebben ze destijds in de opruiming gekocht bij een designwinkel en zijn de investering meer dan waard geweest. We gebruiken ze nu al bijna acht jaar en vertonen nog geen enkel spoortje van slijtage. En persoonlijk denk ik dat deze stoelen nog heel lang mee zullen gaan. Handig met plakvingers en knutselongelukken, ook al zijn er natuurlijk ook weleens onhandige, volwassen tafelgenoten. 

En de laatste? Ik durf het bijna niet te zeggen, want echt stylish verantwoord zijn ze niet: de doorzichtige opbergdozen. Je ziet in een oogopslag wat erin zit en oogt net iets opgeruimder dan losliggend speelgoed in een kast. We gebruiken ze voor speelgoed, knutselspul en zelfs in de keukenkastjes.

Welke spullen in jouw interieur zijn onmisbaar gebleken in een gezin met (kleine) kinderen? 

7 jaar geleden

Wij hebben een koeienvel op de grond liggen (van de Ikea) en die is zo makkelijk schoon te houden, heerlijk. De eerste week dat hij er lag gooide een vriendin een fles rode wijn erover, met een doekje was er niks meer van te zien, ondanks dat hij een hele lichte kleur heeft. Heerlijk. Ook de kattenharen zijn er goed uit te zuigen, een ideaal ding. Verder ben ik ook super blij met onze mega grote tafel. Hij brengt sfeer in de woonkamer door de industriële stijl samen met scheepshout en wat kleurtjes (mhh, klinkt best raar als ik het zo beschrijf) maar ik krijg vaak complimenten over de tafel en ben er zelf ook nog steeds super blij mee. Verder vind ik onze vakjeskast van de Ikea ook super praktisch. Dit is een speelse blankhouten kast met heel veel laatjes, de onderste zijn voor Nino's speelgoed, daar kan hij zelf bij en de bovenste voor onze zooi. Zo is alles mooi uit het zicht en toch enigszins geordend opgeruimd.

7 jaar geleden

Aahh ik hou van interieir <3 Ik vind niet zozeer de meubels maar juist de ruimte onmisbaar in ons inerieur! Ik probeer het hier met grote meubels ruim te houden, dat klinkt gek, haha! We hebben niet zoveel meubels nodig, grote bank, groot dressoir ( die ook als tv kast dient) en grote speelgoed kist :) Als ik echt iets moest kiezen, is het het kleed, waar de kids op spelen zodat ze geen koude laminaat kont krijgen! Ik heb zelf ook is een blogje over mijn inerier geschreven, mogt je dat leuk vinden kijk even in mijn blog lijst :D Leuke blog!! En leuke lamp rechts op de foto! :)