{{ message.message }}
{{ button.text }}

De balans tussen werk en gezin

Maandagavond... Na een hele drukke werkdag kom ik laat thuis bij twee meisjes die al net zo moe en hongerig zijn als mama. Even later komt papa grieperig thuis. Dit zijn de momenten waarbij ik het nog steeds moeilijk vind om te schakelen tussen werk en gezin. Zulke momenten zijn er natuurlijk meer: denk aan een ziek kind op je werkdag of twee meisjes die al wakker zijn voor mama gaat werken en opeens heeeel graag willen dat mama hun haren mooi maakt. ( is papa nou eenmaal niet zo`n ster in ) terwijl de trein over een krappe 10 minuten moet worden gehaald. Schuldgevoel...

Afbeelding blog 'De balans tussen werk en gezin' Achtergrond blur afbeelding
Maandagavond... Na een hele drukke werkdag kom ik laat thuis bij twee meisjes die al net zo moe en hongerig zijn als mama. Even later komt papa grieperig thuis. Dit zijn de momenten waarbij ik het nog steeds moeilijk vind om te schakelen tussen werk en gezin. Zulke momenten zijn er natuurlijk meer: denk aan een ziek kind op je werkdag of twee meisjes die al wakker zijn voor mama gaat werken en opeens heeeel graag willen dat mama hun haren mooi maakt. (Is papa nou eenmaal niet zo`n ster in) terwijl de trein over een krappe 10 minuten moet worden gehaald. Schuldgevoel... Toen zes jaar geleden de jongste geboren werd, had ik het zo mooi bedacht: lekker twee dagen werken en de rest werd met ouderschapsverlof opgevuld (bij ons is het verplicht om minimaal 20,4 uur te werken). Als het ouderschapsverlof op was, was mijn dochter ouder en zou het dus gemakkelijker zijn om meer te gaan werken. Helaas is het ouderschapsverlof van mijn jongste dochter nu bijna voorbij en alhoewel ik over enkele maanden twee schoolgaande kinderen heb, kom ik nu op mijn stelling terug. Ik vind het nu juist moeilijker om meer te gaan werken met kinderen die zich heel bewust zijn van alles, graag veel afspreken met vriendinnetjes en het leuk vinden als mama mee doet aan schoolactiviteiten. Bovenstaande klinkt misschien wel heel negatief, maar ik heb het idee dat ik me af en toe in een spagaat bevind. Dit omdat ik het ook wel heerlijk vind om een paar dagen buitenshuis te werken, mijn eigen centjes te verdienen (ook hartstikke nodig met een partner zonder vaste baan) en om te gaan met superlieve collega`s. Bovendien zijn de kinderen in hele goede handen (bij oma/opa en op het KDV/school). Voor alle werkende mama`s (zijn er voor mijn gevoel relatief weinig op Mamaplaats) de vraag: hoe combineren jullie werk en gezin? En hoeveel uren werken jullie? Kunnen jullie ook thuis werken? Voor nu hoop ik dat ik snel de mogelijkheid heb om bij mijn huidige werkgever een paar uurtjes te kunnen thuiswerken. Gewoon relaxed in je oude kloffie een paar uurtjes aan het werk. (Zeg ik inmiddels uit ervaring omdat ik er van geniet om als thuiswerkmoeder bij Mamaplaats aan de slag te zijn).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je