{{ message.message }}
{{ button.text }}

de Baby Spa

Heerlijk ontspannen en genieten

Afbeelding blog 'de Baby Spa'

Afgelopen zaterdag was het zo ver... Een tijd geleden al geboekt, maar vandaag gingen we toch echt naar de baby spa. Spannend, met name voor ons.

Zoals ik in mijn vorige blog schreef is Emmelie niet de meest gemakkelijke baby en dat is een understatement. Alleen de gedachte al om met haar op pad te moeten (wat meestal resulteert in brullen) deed alle spieren in mijn lichaam aanspannen. Het is voor mij nog moeilijk om het los te laten en gewoon maling te hebben aan wat andere mensen denken wanneer ik met haar op straat of onderweg ben en ze alles bij elkaar krijst.

Gelukkig was het weekend en dan is mijn vriend ook thuis. Extra handjes en vaker even een moment rust. Ook kunnen we elkaar dan oppeppen wanneer dat nodig is en we er even doorheen zitten. Spulletjes gepakt, baby in de Maxi Cosi en gaan met die banaan. Gelukkig is het niet ver rijden vanaf ons huis en wonder boven wonder is onze kleine meid stil. Dat was in de ochtend wel anders... Oke, ze pruttelde wat in de auto maar echt huilen was het niet.

Eenmaal aangekomen werden we ontzettend vriendelijk verwelkomt. Met grote zorg was de afspraak voorbereid en de dame die ons begeleide tijdens het bezoek stelde ons meteen op ons gemak. De handdoeken, zwembanden, luiers en verwarmde massage olie lagen al voor ons klaar. Ook stond haar naam boven het juiste badje en was het lekker warm in de salon. Hoppakee, nog even voeden en daarna lekker badderen. Emmelie was verreweg de jongste baby van het stel (Er waren in totaal 3 kindjes) en kreeg daarom een iets andere behandeling. De behandeling voor jonge, onrustige kindjes is met veel minder prikkels en gaat rustiger. Denk hierbij aan geen bubbels, speelgoed of lampjes aan in het badje. Ook zijn de bewegingen met haar veel rustiger en krijgt ze langer de tijd om echt te ontspannen.

Eenmaal omgekleed en gewapend met een zwemluier kreeg ze de band om en werd ze rustig in het water gelaten. Al vrij gauw begon mevrouw te huilen, maar in dit geval was de speen onze redding. Na ongeveer een kwartiertje leek ze eindelijk te ontspannen en er zowaar echt van te genieten. Wat een geluk en wat fijn om te zien!

Als de dagen soms zo lastig zijn is het geweldig om je kleintje te zien ontspannen, genieten en vrolijk uit haar oogjes te zien kijken. Mijn mama hart smelt en wederom springen de tranen mij bijna in de ogen van dit moment. Na een halfuur badderen hebben we haar nog heerlijk gemasseerd en na nog een flinke voeding zijn we samen naar huis gegaan. En wat denk je? Mevrouw heeft bij thuiskomst "slechts" een uur gehuild en is daarna heerlijk ontspannen in slaap gevallen. Dat is winst en smaakt naar meer!

De baby spa was voor ons een groot succes en ik zou het iedereen aanraden. Niet alleen omdat het onwijs leuk is om te zien en die kleintjes het ook echt leuk lijken te vinden, maar ook omdat het kindjes met reflux, krampen of pijn door verschoven werveltjes echt lijkt te helpen. Wij gaan zeker nog een keer! :)

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je