{{ message.message }}
{{ button.text }}

De angst van vader Gordon Ramsay

Afbeelding blog 'De angst van vader Gordon Ramsay '

Gordon Ramsay staat bekend als de Britse topkok, de culinaire tough guy die mislukte pogingen van anderen 'een f*cking nachtmerrie' noemt. Als er iemand is die iets of iemand weet te roasten, dan is het Gordon wel. Niet alleen in de keuken, maar ook daarbuiten. En als anderen tegen hem ingaan, dan krijgen ze de wind van voren. Maar niet lang geleden onthulde Gordon zelf dat ook hij zacht van binnen is. Tenminste, als het om zijn kinderen gaat.

Hoewel je een boterzachte Gordon Ramsay misschien moeilijk kunt voorstellen, onthulde de chef-kok onlangs iets bijzonders. Tijdens een interview in de Late Late Show van de Britse komiek James Corden werd hem gevraagd hoe hij omging met het vertrek van zijn 18-jarige zoon naar de universiteit. Gordon kennende zou je een of andere sterke opmerking verwachten, waarbij hij duidelijk laat merken hoe mans hij is, maar toen gebeurde iets opmerkelijks. Hij lachte het niet weg. En ook verzon hij geen gevatte opmerking om de situatie hilarisch te omschrijven.

Gordon was ontdaan door het vertrek van zijn zoon uit het ouderlijk huis. Sterker nog: hij onthulde dat hij onlangs naar boven liep en de slaapkamer van zijn zoon was binnengegaan. Hij zei: “Zijn sokken en broeken liggen er – en vijf minuten later draag ik ze. Hij heeft dezelfde maat. De mijne zaten allemaal in de bloody was, dus ik deed ze aan, ging op bed zitten en dacht: ‘Damn bud, ik mis je. Echt.’”

Niemand wist echt wat ze met deze bekentenis aanmoesten en Gorden ging over op spot, maar waar Ramsay eigenlijk over vertelde is een pure angst die iedere ouder ooit een keer meemaakt. Er is zelfs een naam voor: het lege nest syndoom. Zodra de kinderen het huis verlaten blijven de ouders achter om het nest te bewaken, alleen is dat nest leger dan ooit tevoren.

Het is een fase die alle ouders met uit-huis-gaande kinderen zullen herkennen, de realisatie dat de periode van het intense ouderschap voorbij is. Het veeleisende opvoeden duurt niet eeuwig, dus we moeten ervan genieten zolang het kan.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je