{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Algarve, een aanrader!

Op vakantie binnen Europa met jonge kinderen naar een zon bestemming

Afbeelding blog 'De Algarve, een aanrader!'

Zeg ik "Algarve" dan gaat er waarschijnlijk bij iedereen wel een belletje rinkelen. Of een lampje branden. De Algarve en zon,zee en strand zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verse vis, mooie natuur en oude Portugezen mannetjes zittend op een bankje in de schaduw zijn andere associaties die ik heb bij het woord Algarve. 

Wij zijn net een weekje terug van een heerlijk ontspannen vakantie in de Algarve.  En ik kan volmondig zeggen: Eu amo  o Algarve. Ik houd van de Algarve.

Wat een prachtige streek, wat een ongerepte natuur en wat veel mooie vissersplaatjes met Moorse architectuur. Wij verbleven in Monte Gordo. Een rustig stadje aan de oost kant van de Algarve. Direct gelegen aan een breed zandstrand. Wil je het massa toerisme ontwijken maar wel genieten van lekker eten én goede stranden met de mogelijkheid een parasol en ligbedden te huren? Dan moet je naar Monte Gordo.

Door het brede zandstrand is een dagje strand met de kinderen vrijwel zonder zorgen. Geen enge rotsen waar ze op kunnen klimmen ( en dus ook weer vanaf kunnen kletteren) en niet overbevolkt. Tenminste, in de maanden juni en juli is het nog redelijk rustig op het strand in vergelijking met het aan de west kant gelegen Albufeira. In augustus schijnt het er wel erg druk te zijn omdat de Portugezen er dan zelf op vakantie gaan.

In het stadje en aan het strand zijn genoeg restaurantjes en terrassen waar je voor een klein prijsje ( gemiddeld 9,50 voor een verse vis met aardappels en salade) heerlijk kan eten. Er zijn wat winkeltjes en er hang een gemoedelijke sfeer. Ondanks de vele Nederlanders die je er tegen komt voelt Monte Gordo nog echt Portugees aan. Geen barstreet, geen hossende dronken studenten die de hele boel onderkotsen. Wel Portugeze gezinnen en bejaarden die genieten van een drankje op een terras. In de zomermaanden zijn er op het centrale plein vaak optredens.

Monte Gordo ligt op 6 kilometer van Spanje. En is van Spanje gescheiden door een rivier. Ga je de brug over dan kom je in Ayamonte. Een schattig Spaans plaatsje waar je heerlijk kan rondstruinen. Sevilla is iets verder rijden maar zeker bereikbaar. Ook met jonge kinderen. 

Huur een auto en ontdek de Algarve. Bezoek de hoofdstad van de Algarve: Faro. Loop over de bruggetjes in Tavira. En ga naar de Mercado Muncipal in Loulé, Een prachtig plaatsje 12 kilometer landinwaarts.

Ben je op zoek naar een vakantie die leuk is voor het hele gezin, wil je rust maar ook avontuur. Ga dan naar Monte Gordo!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je