Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

De Algarve, een aanrader!

Op vakantie binnen Europa met jonge kinderen naar een zon bestemming

Zeg ik "Algarve" dan gaat er waarschijnlijk bij iedereen wel een belletje rinkelen. Of een lampje branden. De Algarve en zon,zee en strand zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verse vis, mooie natuur en oude Portugezen mannetjes zittend op een bankje in de schaduw zijn andere associaties die ik heb bij het woord Algarve. 

Wij zijn net een weekje terug van een heerlijk ontspannen vakantie in de Algarve.  En ik kan volmondig zeggen: Eu amo  o Algarve. Ik houd van de Algarve.

Wat een prachtige streek, wat een ongerepte natuur en wat veel mooie vissersplaatjes met Moorse architectuur. Wij verbleven in Monte Gordo. Een rustig stadje aan de oost kant van de Algarve. Direct gelegen aan een breed zandstrand. Wil je het massa toerisme ontwijken maar wel genieten van lekker eten én goede stranden met de mogelijkheid een parasol en ligbedden te huren? Dan moet je naar Monte Gordo.

Door het brede zandstrand is een dagje strand met de kinderen vrijwel zonder zorgen. Geen enge rotsen waar ze op kunnen klimmen ( en dus ook weer vanaf kunnen kletteren) en niet overbevolkt. Tenminste, in de maanden juni en juli is het nog redelijk rustig op het strand in vergelijking met het aan de west kant gelegen Albufeira. In augustus schijnt het er wel erg druk te zijn omdat de Portugezen er dan zelf op vakantie gaan.

In het stadje en aan het strand zijn genoeg restaurantjes en terrassen waar je voor een klein prijsje ( gemiddeld 9,50 voor een verse vis met aardappels en salade) heerlijk kan eten. Er zijn wat winkeltjes en er hang een gemoedelijke sfeer. Ondanks de vele Nederlanders die je er tegen komt voelt Monte Gordo nog echt Portugees aan. Geen barstreet, geen hossende dronken studenten die de hele boel onderkotsen. Wel Portugeze gezinnen en bejaarden die genieten van een drankje op een terras. In de zomermaanden zijn er op het centrale plein vaak optredens.

Monte Gordo ligt op 6 kilometer van Spanje. En is van Spanje gescheiden door een rivier. Ga je de brug over dan kom je in Ayamonte. Een schattig Spaans plaatsje waar je heerlijk kan rondstruinen. Sevilla is iets verder rijden maar zeker bereikbaar. Ook met jonge kinderen. 

Huur een auto en ontdek de Algarve. Bezoek de hoofdstad van de Algarve: Faro. Loop over de bruggetjes in Tavira. En ga naar de Mercado Muncipal in Loulé, Een prachtig plaatsje 12 kilometer landinwaarts.

Ben je op zoek naar een vakantie die leuk is voor het hele gezin, wil je rust maar ook avontuur. Ga dan naar Monte Gordo!

10 jaar geleden

En ohja... heel wat stranden bezocht; Praia do Beliche, Cabo de Sao Vicente (uiterste zuidwestelijke puntje van Europese vasteland), Ponta de Sagres, Praia Dona Ana, Praia da Marinha, Praia da Senhora da Rocha, Armacao de Pera... plaatsjes als Silves, Portimao, Lagos, Loulé waren ook echt de moeite waard! Heb alweer zin om een x terug te gaan:)

10 jaar geleden

Wij zaten in de buurt van Algoz..weg van het drukke Albufeira op een prachtige rustige Quinta.. 1x een avondje in Albufeira zelf geweest, maar weer hard weggerend met al die toeristen en dronken lui ...Zowel Sevilla als Lissabon was even een stukje rijden, maar zeer de moeite waard! We zaten er bijna 3 weken vandaar dat die uitstapjes prima konden..

10 jaar geleden

Dank je :) Was ook echt een heerlijke vakantie.

10 jaar geleden

Zaten jullie ook in Monte Gordo? Was Sevilla ver rijden? Wij zijn er uiteindelijk niet meer naar toe gegaan. Wel naar Ayamonte (vlak over de grens).