{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dat vierkante scherm...en zelf spelen.

We kijken steeds meer tv, zitten achter de tablet, computer spelen op de telefoon.... daardoor leren kinderen en wij zelf ons niet te vermaken.

Afbeelding blog 'Dat vierkante scherm...en zelf spelen. '

Wij hebben een tablet, 2 laptops en 2 android telefoons...

Het eerste wat ik s morgens doe is socialmedia checken.... nog terwijl ik in

bed lig. Als mijn kinderen uit bed komen hup tv aan...etc.... Mijn man brengt mijn dochter naar school...en hij duikt achter de computer. Laat ons zoontje alleen spelen.. De tv staat soms de hele dag aan als babysit lijkt het wel. Niet alleen bij mijn man ook bij mij. Ontbijt en lunch gaan voor de tv....slecht dus.... tussendoor als ik iets doe check ik weer mijn facebook... alsof ik niet zonder kan...

Als mijn dochter uit school komt gaat ook weer de tv aan..of speelt ze op de tablet, telefoon etc.. . en kijken ze tot etenstijd. Dan doen we hem eindelijk uit en eten we aan de eetafel zoals het hoort. Mijn zoon van 2 weet gewoon al hoe hij youtube filmpjes moet opzoeken dus gaat dat wel heel snel..

Als ons gezin wat minder tijd achter de tv, computer etc zouden zitten kunnen we veel fitter zijn, het huis schoner en de kinderen zelf spelen... dus nu het plan...

S morgens bij ontbijt mogen ze tv kijken. Het werkt makkelijker voor naar school klaar maken. Als we thuis komen daarna geen tv en andere schermen. Computer en tablet worden in de kast opgeborgen. Na school ook geen tv aan. Als we beginnen met koken mogen ze kiezen een spelletje op de tablet of tv kijken. Als we gaan eten gaat de tv uit en blijft uit tot ze naar bed gaan. Ook voor ons zal het lastig worden, maar denk dat we op die manier meer tijd aan elkaar kunnen gaan besteden.

Zal donderdag een update doen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je