Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Dat scheelt weer een mamafiets

Drie jaartjes geleden met het fietsplan van werk een nieuwe sportieve stadsfiets gekocht. Fietst hartstikke fijn, maar dan ..

Drie jaartjes geleden met het fietsplan van werk een nieuwe sportieve stadsfiets gekocht. Fietst hartstikke fijn, maar dan .. een kinderzitje, voor aan het stuur. Wat dat is wel net zo gezellig, kan ik leuk fietsen met de kleine voorop, dingetjes aanwijzen, tegen hem praten, zien wat hij ziet, etc. En dan is zo'n sportieve stadsfiets in eens niet meer zo handig. Voor mijn verjaardag heb ik het fietsstoeltje met windscherm en verdere toebehoren gekregen. Heel cool met overeenkomstige kleuren als mijn fiets. Met een buggydrager voor achterop, hartstikke blij mee. Alles erop gemonteerd, kind erin .. en eh ... hoe kom ik op die fiets? Tussen het zadel en de achterkant van het fietsstoeltje zat welgeteld 3 cm. Dus stuur schuin draaien, mezelf ertussen wrikken (helpt ook niet dat ik niet de slankste ben) en daar zat ik. Stilstaand op de fiets. Okay, dat zadel moet een flink stuk lager, want ik moet echt met mijn voeten aan de grond komen als ik er op zo'n belachelijke manier op en af moet stappen. Wat een gedoe.

Dan maar orienteren op marktplaats naar een mamafiets. Wauw, ook tweedehands nog veel geld voor iets wat je maar een jaartje gebruikt. Klinkt misschien stom, maar dat had ik er niet voor over. Ik als mooi-weer fietser, die hooguit in de weekenden de fiets eens zal pakken. Hiermee geen tientallen kilometers mee gaat rijden .. nee, de mamafiets viel eigenlijk meteen al af.

Nu het weer voorjaar is, en we al een aantal heerlijke dagen hebben gehad, wakkerde mijn op-en-af-stappen-van-de-fiets-irritatie ook weer aan. Op zoek naar een andere oplossing ... en jeetje, blijkbaar bestaan er ook mama-sturen. Sturen waarmee je van een gewone fiets een mamafiets maakt. Er eentje aangeschaft die compatible was met het fietszitje wat ik heb, en tadaaa.... bijna 20 cm ruimte tussen het zadel en het stoeltje. Wat een verademing. Helemaal blij, kan weer gewoon op en afstappen, mijn zoontje lekker voorop en nog gewoon op mijn eigen oude vertrouwde fiets.

Voor wie nog op zoek is, ik heb de variant van Steco (met de grappige naam Ukkie Mee) op mijn fiets laten monteren! En in vergelijk met een mamafiets, scheelt me dat ettelijke honderden euro's!

10 jaar geleden

Wat handig zeg! Dat kende ik ook niet, fijn dat je zo een goedkope oplossing hebt!

10 jaar geleden

Dat was ook de overweging, maar voor de hoeveelheid dat ik van de fiets gebruik maak vond ik zelfs 200 euro teveel. Naar werk ga ik met de auto, is 80km enkele reis. Dus alleen het weekend tijd en mogelijkheden om de fiets te pakken.

10 jaar geleden

Wat handig, dat wist ik niet! Ik heb overigens ( naast mijn bakfiets ) al jaren plezier van mijn Mamafiets die rond de 200 euro was, dus dat viel mee! ( ik heb geen rijbewijs dus was voor mij wel heel fijn ) Veel fietsplezier!