{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dat ene zinnetje, veranderde ALLES!

Afbeelding blog 'Dat ene zinnetje, veranderde ALLES!'

"Je bent zwanger!"
Met dat zinnetje begin mijn verhaal.

Het verhaal van een 15 jarige meisje. Dat elke morgen om 6 uur haar bed uit gaat om naar school te gaan. Het meisje dat pas weer om 3 uur thuis is. Met een moeder die tot 7 uur werkt. Het meisje waar een kindje in groeit.

 

Het was raar om te beseffen dat ik zwanger was. Maar ik realiseerde me heel goed dat er nu heel veel zou gaan gebeuren. Op het moment dat ze me dit verteld was ik waarschijnlijk een maand of 4,5/5  zwanger. Tot op dat moment heb ik het niet geweten. Dit was uiteraard gevaarlijk voor mijn kindje en mij want ik had er in die maanden geen rekening mee gehouden dat ik zwanger was.

Er werd een heel traject in gang gezet en er gebeurde van alles tegelijk.

Maar ik moest nog steeds het moeilijkste doen. Ik was zwanger! En ik moest kiezen wat ik wou. Ik was minstens 4 maanden zwanger en dus kon ik niet zomaar abortus laten plegen, Als ik dat al wou. Er waren wel mogelijkheden om 'er' "van af te komen" maar dit was niet ongevaarlijk voor mij. Maar toen ik hoorde dat de kans bestond dat ik hier door zelfs onvruchtbaar zou worden wist ik het zeker! Dit kind moest blijven. Ik wou niet dat ik, als kind dat als sinds ze kan praten zegt dat ze 'mamma' wil worden, geen kinderen kan krijgen omdat ze van haar kind af wil. Maar het was me ook duidelijk dat ik het niet zomaar kon houden. Ik was per slot verrekening nog maar 15 en kon niet voor een kind gaan zorgen. En bovendien moest ik voor dat ik een kindje had eerst nog een zwangerschap van zeker 4 maanden 'afmaken'.

Genoeg dingen om over na te denken en over te praten MAAR, ik wou onder geen beding dat iemand in mijn klas er achter zou komen dat ik zwanger was. Ik wou eerst bedenken wat ik wou hoe dit moest en hoe ik hier mee om moest en wou gaan.  Dus moest ik mijn zwangerschap voor Iedereen, ook mijn vriendinnen geheim houden. Ik moest wijde kleding gaan dragen en ik moest proberen zo min mogelijk bezig te zijn met mijn zwangerschap. Met het vooruitzicht dat ik nog ongeveer 1,5 maand naar school moest.

 

 

 

Dit is het begin van mijn verhaal. En ik hoor heel erg graag wat je er van vind, zeker aangezien ik weet dat er hier veel ervaren en oudere mamma's zijn! En dan volgt er hopelijk snel een deel 2.

Liefs, Isabelle

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je