Snap
  • Mama

Dankbaar voor wat ik heb

Een beetje dankbaarheid is nooit weg. Ik deel mijn dankbare momenten van de afgelopen week, deel jij de jouwe?

Soms word ik met zoveel ellende geconfronteerd dat ik denk dat het leven verdrietig is. Als ik goed kijk is er zoveel moois. Daarom deel ik mijn momenten van dankbaarheid in de afgelopen dagen. Niet omdat mijn leven facebookstatusupdate geweldig is, maar omdat een beetje dankbaarheid goed is voor het hart! In willekeurige volgorde:

Opklaringen als ik naar buiten moet voor een afspraak. Heel leuk hoor zo’n bakfiets in plaats van een tweede auto, maar ik heb nog nooit zo vaak naar de lucht of buienradar gekeken als de afgelopen dagen. Wat fijn als je dan droog overkomt!

Dat de jongste spruit ook een mening lijkt te ontwikkelen. De huilbui -met pruillip en echte tranen-, die volgde op het wegnemen van een stuk voedsel dat niet voor hem bestemd was, was op zijn zachtst gezegd een goede imitatie van zijn peuterzus. Het hebben van een mening is op de lange termijn helemaal zo gek nog niet.

Shoptegoed dat ik via mamaplaats mocht winnen. Ik ga lekker los bij Polarn O Pyret en weet nu al dat een keuze maken best lastig gaat zijn!

Dat ik andere mensen mag helpen vanuit de overvloed die met mij gedeeld is. Afgelopen week mocht ik weer iemand blij maken met kleding voor haar kindje. Kleding die na een kledingruilparty over was gebleven en ik iets mee mocht doen. De dankbaarheid voor wat wij niet meer nodig hebben is overweldigend en zet me stil bij hoe rijk ik wel niet ben!

Dat mijn peuterdochter eens een keer stil bleef zitten terwijl ik haar haar deed. Het is ook wel eens leuk als ze iets anders heeft als een verwilderde bos met een rondslingerend haarknipje.

Voor de geweldige vrouw die ons huis kwam schoonmaken. Ik ben echt zo’n schoonmaak antiheld die zich er meestal niet toe kan zetten. Wat fijn dat er mensen zijn die dat voor je willen doen en dat er ruimte in het budget was!

Voor een man die mij aanmoedigt om dingen te doen waarvan we beiden weten dat ze net iets teveel energie van mij vragen waardoor hij een stapje harde moet lopen. Met twee kinderen naar een event bij Polarn O. Pyret was een geweldig uitje, maar o wat was ik brak (en blij dat ik het gedaan had) achteraf!

Voor de eerste nacht in (meer dan) een jaar waarin ik niet mijn bed uit hoefde nadat ik erin gekropen was om te gaan slapen. Mede mogelijk gemaakt door papa die zoonlief ergens in het holst van de nacht weer stil kreeg.

En jij, wat maakt jou dankbaar?

8 jaar geleden

heftig zeg, wat knap dat je het positieve in deze situatie kan blijven zien! Heel veel sterkte

8 jaar geleden

Dankbaar dat mijn man eindelijk toegeeft aan zijn diabetes type 1. Na ruim 3 jaar er tegen vechten, zelf er aan onderdoor gaan en ons gezin daarbij ook. De knop omzetten en gewoon doen, stoppen met roken, vast ruimte, minder werken, op tijd controleren inspuiten en eten (en dat z'n 4 tot 5 keer per dag). Terwijl hij vroeger een fobie had tegen naalden. Luisteren naar zijn lichaam verstand en gezondheid! Hij heeft ook weinig keus maar doe het maar na op je 26e! Heel veel respect voor mensen met deze ziekte!

8 jaar geleden

De kat was net stiekem naar buiten gegaan terwijl we pas net zijn verhuisd. Dacht net ineens shoot de kat is nog buiten ik moet hem zoeken. Maar kan ook niet ver weg want ik ben alleen met mijn dochter thuis. Ik loop even een stukje richting de binnentuin en maak een lokgeluidje. Komt hij aanrennen uit een ander portiek. Helemaal spinnend krult hij Och langs mijn benen, blij dat hij weer thuis is. Die zucht van verlichting van beiden was een mooi moment. Soms neem ik de aanwezigheid van de kat als gegeven. Op zulke momenten denk ik oja ik zou hem toch wel erg missen en hij is ook wel heel lief. Natuurlijk ben ik ook dankbaar voor mijn man en dochter en andere familie en vrienden etc. Maar dit was,mijn realisatie momentje vandaag.