{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dankbaar voor wat ik heb

Een beetje dankbaarheid is nooit weg. Ik deel mijn dankbare momenten van de afgelopen week, deel jij de jouwe?

Afbeelding blog 'Dankbaar voor wat ik heb' Achtergrond blur afbeelding

Soms word ik met zoveel ellende geconfronteerd dat ik denk dat het leven verdrietig is. Als ik goed kijk is er zoveel moois. Daarom deel ik mijn momenten van dankbaarheid in de afgelopen dagen. Niet omdat mijn leven facebookstatusupdate geweldig is, maar omdat een beetje dankbaarheid goed is voor het hart! In willekeurige volgorde:

Opklaringen als ik naar buiten moet voor een afspraak. Heel leuk hoor zo’n bakfiets in plaats van een tweede auto, maar ik heb nog nooit zo vaak naar de lucht of buienradar gekeken als de afgelopen dagen. Wat fijn als je dan droog overkomt!

Dat de jongste spruit ook een mening lijkt te ontwikkelen. De huilbui -met pruillip en echte tranen-, die volgde op het wegnemen van een stuk voedsel dat niet voor hem bestemd was, was op zijn zachtst gezegd een goede imitatie van zijn peuterzus. Het hebben van een mening is op de lange termijn helemaal zo gek nog niet.

Shoptegoed dat ik via mamaplaats mocht winnen. Ik ga lekker los bij Polarn O Pyret en weet nu al dat een keuze maken best lastig gaat zijn!

Dat ik andere mensen mag helpen vanuit de overvloed die met mij gedeeld is. Afgelopen week mocht ik weer iemand blij maken met kleding voor haar kindje. Kleding die na een kledingruilparty over was gebleven en ik iets mee mocht doen. De dankbaarheid voor wat wij niet meer nodig hebben is overweldigend en zet me stil bij hoe rijk ik wel niet ben!

Dat mijn peuterdochter eens een keer stil bleef zitten terwijl ik haar haar deed. Het is ook wel eens leuk als ze iets anders heeft als een verwilderde bos met een rondslingerend haarknipje.

Voor de geweldige vrouw die ons huis kwam schoonmaken. Ik ben echt zo’n schoonmaak antiheld die zich er meestal niet toe kan zetten. Wat fijn dat er mensen zijn die dat voor je willen doen en dat er ruimte in het budget was!

Voor een man die mij aanmoedigt om dingen te doen waarvan we beiden weten dat ze net iets teveel energie van mij vragen waardoor hij een stapje harde moet lopen. Met twee kinderen naar een event bij Polarn O. Pyret was een geweldig uitje, maar o wat was ik brak (en blij dat ik het gedaan had) achteraf!

Voor de eerste nacht in (meer dan) een jaar waarin ik niet mijn bed uit hoefde nadat ik erin gekropen was om te gaan slapen. Mede mogelijk gemaakt door papa die zoonlief ergens in het holst van de nacht weer stil kreeg.

En jij, wat maakt jou dankbaar?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je