{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dank je wel, onbekende man

Verdriet leert ons een hoop, het leert ons dankbaar zijn voor de kleinste dingen op de zwaarste momenten.

Afbeelding blog 'Dank je wel, onbekende man ' Achtergrond blur afbeelding

Dank je wel onbekende meneer, dat je mijn vader die zondag ochtend zag liggen, de ambulance belde, en bij hem bleef tot de Ambulance er was.

Dank je wel buurtbewoners, dat jullie geen foto's maakten toen mijn papa kwetsbaar op de koude straat lag.

Dank je wel lieve buurvrouw, dat je mijn zus opving toen ze zag hoe haar vader vocht voor zijn leven op straat, met allemaal onbekenden om haar heen. Jouw armen maakten haar onmacht minder eenzaam.

Dank je wel, ambulancebroeder, dat je tegen beter weten in doorging met de reanimatie, dat je dat bizarre apparaat aansloot om hem bij ons te houden, en 45 minuten op straat reanimeerde. Dank je wel dat je niet opgaf en voor hem wilde vechten.

Dank je wel jonge politieagenten, dat jullie aan mijn deur stonden en vertelden dat ik moest haasten als ik hem nog in leven wilde zien. Dank je dat jullie aanboden met me mee te gaan.

Dank je wel, lieve man van me, dat je mijn broek en shirt aangaf en de kids overnam zodat ik direct in de auto kon stappen.

Dank je wel lieve tante, dat je direct voor me klaar stond en me naar het ziekenhuis bracht.

Dank je wel lieve gastvrouw dat je ons opving toen hij werd gereanimeerd op de spoedeisende hulp, en lieve verpleegster dat je mijn hand vastpakte toen de grond onder mijn voeten wegzakte.

Dank je wel beste dokter dat je eerlijk was en ons vertelde dat hij het waarschijnlijk niet ging redden. Je eerlijkheid voorkwam valse hoop.

Dank je wel lieve verplegers op de ic Nieuwegein, voor het opzetten van zijn favoriete radiozender, het plaatsen van onze foto's en kaarten, het liefdevol wassen en scheren, het tandenpoetsen met gevaar voor eigen leven, het haren kammen, het opdoen van parfum en het respectvol met, over en tegen hem praten. Dank jullie wel voor de grapjes, de thee, koffie en lieve woorden.

Dank je wel telefoniste van de ic , dat ik je elke dag onbeperkt mocht bellen en je me nooit kwalijk nam dat ik tegen beter weten in voor de 7e keer die dag vroeg of hij al wakker was geworden.

Dank je wel, blonde verpleegster met de felroze crocs, dat je na elk "gaan we nog door met behandelen" gesprek naar me knipoogde en me later die middag opzocht.

Dank je wel lieve arts dat je hem zonder pijn liet gaan en ons de tijd gaf waardig gedag te zeggen.

Dank je wel lieve papa, dat je ons de kans gaf bij je te zijn toen je je laatste adem uitblies.

Dank je wel lieve onbekende man die op die zondagochtend aan het vissen was. Dank je wel dat je hem zag liggen op straat. Dank je dat je zijn hand vasthield toen zijn bewustzijn verdween, en dat je hem gerust stelde en bij hem bleef tot de specialisten kwamen. Dank je dat je niet alleen 112 belde, maar dat je hem een waardig gevoel gaf en tegen hem sprak toen hij angstig en met pijn deze wereld aan het verlaten was.
Zonder jou, lieve onbekende man, had ik mijn hele leven een schuldgevoel gehad dat ik die ochtend om 8.23 uur mijn telefoon niet beantwoorde. Zonder jou had ik die laatste wanhopige voicemessage van hem nu nog dagelijks afgeluisterd. Dank je wel lieve onbekende man , dat je na 4 maanden aan mijn deur was om me te vertellen dat jij er was op het moment dat ik dat niet kon...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je