{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dank je wel, lieve stagiaire!

Wat doe je als je kind erg veel hoest, maar de KDV geen hoestdrank mag geven? Ik had de oplossing... mijn stagiaire. :-)

Afbeelding blog 'Dank je wel, lieve stagiaire!'

Sinds oktober heb ik een stagiaire in mijn klas. Een leuke, enthousiaste meid van 19. Een geboren juf. Sommige mensen worden geboren als juf of meester en zij is er zo één. Vanaf dag één was zij de juf op de donderdag. Ik trok mij steeds meer terug en zij nam steeds meer dingen van mij over. Sinds een maand draait zij de klas op donderdag en ik.... Voor de kinderen ben ik er wel, maar toch ook niet. Ik observeer, werk met kleine groepjes kinderen en grijp in wanneer dat nodig is. Mijn kleuters zijn dol op haar en ik vind haar geweldig. 

Gister begon mijn ventje te hoesten. Zo'n vervelende zeehondjes hoest. De hoestdrank stond al paraat, dus die bij hem naar binnen gegoten. ;-) Voor mijn ventje is die hoestdrank echt een verlichting en in overleg met de huisarts voor deze gekozen. Helaas mag het kinderdag verblijf geen hoestdrank geven.. hmmm... 

Op school aangekomen vertel ik mijn verhaal aan mijn collega en mijn stagiaire komt net aanlopen. Mijn collega vraagt of het misschien een idee is om tussen de middag heen en weer te rijden. (KDV zit 10 minuutjes bij mijn school vandaan) Waarop mijn stagiaire zegt... dat zal ik gewoon doen. Ik doe toch de dag, dus ik heb jou helemaal niet nodig. Uhh, okee. Wel aangegeven dat ik het alleen doe als hij erg hoest.

In de middag gebeld en mijn ventje hoestte wel veel en had er ook wel last van. Collega en stagiaire ingelicht en daar ging ik. Mijn klas was in goede handen bij mijn stagiaire en mijn collega hield een oogje in het zeil. Klas blij, juf blij, maar mijn stagiaire helemaal blij, haha.

Wat is het toch fijn om een goede en betrouwbare stagiaire te hebben! Ik weet wat zij wel wat voor eindbeoordeling ik haar gaan geven en niet alleen omdat ik weg kon. ;-)

Hoe zouden jullie dit hebben opgelost? En hebben jullie ook wel eens een stagiaire gehad die echt top was?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je