{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dan zijn er die gezichten

Het is best zwaar hoor, mama zijn. Maar je krijgt er zoveel onvoorwaardelijke liefde voor terug. Maar dan zijn er die gezichten...

Afbeelding blog 'Dan zijn er die gezichten' Achtergrond blur afbeelding

Ondertussen ben ik toch al bijna een jaartje mama, van Ryder. Mijn lust en mijn leven. Nooit gedacht dat ik zoveel kon houden van iemand anders! Ik las laatst een blog over het mama zijn en dat sprak mij zo aan! Het klopte gewoon, woord voor woord, terwijl het mama zijn toch best moeilijk is om te verwoorden, denk ik.

Ondanks dat het zo fantastisch is, zit er ook een mindere kant aan. Tenminste, vanaf de buitenwereld. Ik woon helaas in een niet zo leuke buurt. Toch probeer ik iedere dag wel op pad te gaan met ukkie zodat we ook een frisse neus halen. En iedere keer als ik een voet buiten de deur zet, met Ryder in de wandelwagen, krijg ik van die blikken. Ik ben zelf 25 jaar oud en bewust moeder geworden. Gelukkig in mijn relatie met de papa van mijn ukkie en toch blijkt niemand het te geloven. Eerst inspecteren ze mijn ukkie of hij echt geen donkere huidskleur heeft (hij is zo wit en blond als maar zijn kan) en vervolgens krijg je de vraag: Moeilijk hé, alleenstaande moeder. Als ik dan vervolgens zeg, ik ben aardig gelukkig in mijn relatie met zijn papa, krijg je het antwoord: Tja tienermoeders, wat weten die er nou van. Uh PARDON! Ik ben 25 jaar! Beide bewust gekozen voor het ouderschap! En onze wens is in vervulling gegaan met een prachtkindje! Vervolgens krijg je de leukste scheldwoorden om je oren en druipen ze allemaal verloren af.

Is dit jaloezie? Is het echt te ongelooflijk dat er nog mama's zijn van midden 20 die er bewust voor gekozen hebben en gelukkig zijn in hun relatie? Is de maatschappij zo verknipt aan het raken dat iedereen er maar vanuit gaat dat je alleen mama wordt als je tiener bent, verlaten bent door de vader, of als boeren Hollandse meid alleen nog maar met iets met de minder wit gekleurde medemens nageslacht kan produceren?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je