{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dan is je kind opeens 18 jaar, geslaagd en heeft ze haar rijbewijs

Afbeelding blog 'Dan is je kind opeens 18 jaar, geslaagd en heeft ze haar rijbewijs'

Ik motiveerde meer dan 300.000 mensen om gezonder te gaan leven met mijn killerbody dieet maar mijn eigen dochter eet liever troep...

Dan is je kind opeens 18 jaar, geslaagd en heeft ze haar rijbewijs. Ineens kan ze boodschappen doen met de auto of mij naar Schiphol brengen. Ik ben heel trots dat ze alles heeft gehaald. Het is wel heel snel gegaan. Ik herinner me nog dat ik aan het persen was en oergeluiden maakte om haar eruit te krijgen. Wat was ze klein, 2600 gram, en zo perfect. Dat ze later alles beter zou weten en nooit haar kamer zou willen opruimen, alles zou willen zonder er ook maar iets voor te doen, besefte ik op 27-04-2000 nog niet.

Millennials
Irem hoort nog net bij de millennials. Nu ze groot en volwassen is, verwacht ik meer van haar maar misschien is dat in deze tijd wel te veel gevraagd. ‘Alles voor niets’ dat is wel een beetje het gevoel wat ik krijg als ik naar de jeugd kijk. ‘Ier, waarom heb je afgelopen week niet gevlogd?’ ‘Mam ik deed niets leuks’. Dat is dus het probleem. Ze willen alleen de leuke dingen laten zien. Festivals, vakanties, dure aanschaffen, etentjes etc. Dat je examenstress hebt, een troepkamer en geen puf hebt om de kamer op te ruimen, op de bank ligt te hangen en twijfelt over wat je aan moet… Nee, dat laten ze niet zien. Niemand niet. Om die reden wordt de druk om het perfecte leven te leiden voor deze meiden steeds groter. Ze turen uren per dag naar hun Instagramfeed en zien alleen maar perfecte plaatjes van de perfecte momenten. Dat negen van de tien pubers depressief met een burn-out op de bank zit met het gevoel dat ze niet mee kunnen draaien, daar heeft niemand het over. 

Moeilijke leeftijd
Ik zeg je eerlijk, ik vind deze leeftijd misschien wel 100 keer moeilijker dan toen ze mij als baby 5 keer per nacht wakker blèrde. Ik weet gewoon niet goed meer hoe ik haar gemotiveerd krijg. Ik inspireer zalen vol met mijn motivatielezingen. Motiveerde meer dan 300.000 mensen om gezonder te gaan leven met mijn killerbody dieet maar mijn eigen dochter eet liever troep. Toen ik 18 was, had ik mijn dochter al en runde ik een heel huishouden. De jeugd van tegenwoordig doet nog niet eens een eigen kamer laat staan dat er even wordt meegedacht in het hele huishouden.

Eigen schuld
Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het mijn eigen schuld is. Ik heb haar opgevoed, ze is een product van mij en ik ben veel te makkelijk geweest. Als zij niet helpt in het huishouden en er hangen geen consequenties aan, waarom zouden kinderen het dan doen? Ik had veel eerder duidelijker moeten zijn en niet mogen verwachten dat ze op haar 18de verjaardag ineens zou gaan helpen in huis. Ach, weer een les geleerd. Met Shai ben ik gelukkig nog wel op tijd.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het mijn eigen schuld is. Ik heb haar opgevoed, ze is een product van mij en ik ben veel te makkelijk geweest. Als zij niet helpt in het huishouden en er hangen geen consequenties aan, waarom zouden kinderen het dan doen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je