Snap
  • Mama
  • post

Damesavondje

Waarom doen we het niet vaker, gewoon even een avondje of middagje voor jezelf pakken met vriendinnen.

Desperate Housewifes en Sex and the city zijn er echte voorbeelden van. Vriendinnen die gezellig met elkaar thee drinken en borrelen. Echt uitgaan doen ze niet maar ze hebben het super gezellig samen. Dat was ook het stukje wat ik erg miste en af en toe nog steeds mis maar waar echt verandering in moet gaan komen.

Vorig jaar begon Quin op de peuterspeelzaal en ik had me opgegeven voor een schoonmaakavond, niet omdat ik graag wilde schoonmaken, maar ik wilde graag de mama's van de andere peuters leren kennen. Je weet maar nooit of er misschien vriendschappen uit kunnen komen. Diezelfde avond ben ik nog gevraagd voor de oudercommissie en zonder erover na te hoeven denken zei ik gelijk ja. Onderweg naar huis vroeg ik mij nog af wat ik me nu weer op de hals had gehaald. Maar inmiddels een jaar later ben ik blij toe dat ik het heb gedaan. Ik heb er namelijk erg leuke vriendinnen en bijna vriendinnen aan overgehouden.

Jammer genoeg is de oudercommissie nu voorbij aangezien Quin nu in groep 1 zit. We hadden vorige week dan ook een afscheidsfeestje van de dames die de commissie gingen verlaten. Mijn vriend was net weer aan het werk dus ik moest ergens iemand zien te regelen die bij mij thuis op de bank tv wilde kijken. Maar gelukkig is dat niet zo heel moeilijk hier en vertrouw ik die persoon ook best met een slapende Quin. Mijn avond kon beginnen en spannend dat ik het vond maar ik keek er ook erg naar uit want het was alweer een paar maanden geleden dat ik een avondje voor mijzelf met een stel meiden heb gehad.

Het was misschien dan wel een afscheidsfeestje, maar het leek er eerder op dat er een vriendinnengroep ging ontstaan en op mijn voorstel of we dit niet gewoon vaker konden gaan doen kreeg ik van iedereen een toezegging. De volgende datum moeten we dus maar snel plannen want de ochtend erna genoot ik nog na van de gezelligheid en ik had meer energie dan de week ervoor.

Het is iets wat elke mama zo af en toe nodig heeft en ik merk dat de sfeer die er die avond hing ook hier op Mamaplaats aanwezig is, dus hierbij mijn voorstel. Wordt mijn en elkaars blog volger en misschien kunnen we met een stel andere mama's is een keer gezellig een high tea doen.

10 jaar geleden

Wat een enthousiaste en leuke blog heb je geschreven zeg! Ik word er helemaal enthousiast van. Ik wacht geduldig af tot mijn zoontje 4 jaar is en ik mama's kan ontmoeten.

10 jaar geleden

Gelukkig woon ik in een heel kinderrijke buurt, dus ik ontmoet aardig wat mama's in de speeltuin. Zoiezo ga ik er eens per week een avondje op uit met m'n vriendin, maar verder plan ik ook wel leuke avondjes. Heb ik ook wel nodig hoor, om even op te laden!

10 jaar geleden

Ik heb weinig vriendinnen, maar wel veeel vrienden. En tja die doen niet aan high tea.. Een van mijn beste vriendinnen daar heb ik momenteel weinig contact mee (zie een van mijn eerdere blogs) en dat vind ik best wel jammer. Ik mis toch wel een beetje dat samen met vriendinnen shoppen enzo. Mijn beste vriendin is momenteel mijn dochtertje. Maar goed binnenkort maar weer eens een puf-cursus van de Thebe wie weet dat daar een paar leuke vriendschappen uit voortkomen. Verder is onze vriendengroep uit elkaar aan het vallen. Sommige zijn wel toe aan kinderen, sommige hebben ze al, bij sommige lukt het niet en andere zijn er weer niet aan toe. Ach ja dat krijg je als je allemaal ouder wordt. Maar toch komt het allemaal uiteindelijk wel weer goed. We kennen elkaar nu zo'n 15 jaar en deze periode was ook met vriendinnetjes (en voor mij vriendjes) krijgen zo, maar wel jammer! Dus dames in Brabant!??!?!

10 jaar geleden

Een leuk idee. Alleen voorlopig kan ik me er nog niet bij aansluiten!