Snap
  • Mama

Dagelijks naar school!

Ik ben toen mijn zoontje werd geboren terug naar school toe gegaan.. Ik ben een jonge mama van inmiddels 21 jaar en de tweede is op..

Hoi Dames,

Ik ben toen mijn zoontje werd geboren terug naar school toe gegaan.. Ik ben een jonge mama van inmiddels 21 jaar en de tweede is op komst, zoals ik al eerder vermeld had! Ik moet zeggen, dat ik hiervoor heb gekozen omdat ik het belangrijk vond voor de toekomst  van mijn kinderen.. Op het moment volg ik dus de opleiding secretaresse en ik zit in het eerste leerjaar. De opleiding duurt 2 a 3 jaar afhankelijk van welk niveau ik uiteindelijk wil behalen..

Het is erg pittig om het te combineren, maar het ergste wat ik van alles vind is dat ik het gevoel heb dat ik mijn zoontje soms tekort doe.. Ik weet eigenlijk ook wel diep van binnen dat dit niet zo is, maar op sommige momenten voelt dit wel zo!

Af en toe kan ik het dan ook niet laten om even 'vrij' te nemen van school.. (gelukkig zijn de uren ook niet heel lang.. Dus ik ben niet echt 38 uur op school!) Gelukkig gaat het ondanks dat ik dan soms afwezig ben erg goed en sta ik er goed voor! Mijn  hele omgeving is trots op wat ik doe en wat ik al bereikt heb, echter zie ik dit niet zo.. Ik ben er wel van overtuigd dat als ik uiteindelijk uitgeleerd ben, dat ik dan veel meer bij de kids kan zijn omdat ik dan gewoon veel meer verdien dat dat ik nu deed.. En naar die tijd kijk ik heel erg uit!

Er zijn wel meer vrouwen die misschien wel fulltime werken of naar school toe gaan.. Ben benieuwd naar hoe zij het ervaren of hebben ervaren!

 

Ik ben in ieder geval een hele trotse moeder en ook heel benieuwd naar het tweede kleintje! Gelukkig hoef ik geen lessen te missen want ik ben in september uitgerekend! Trots dat ik dit allemaal doe voor mijn kids, maar soms ook wel moeilijk!

11 jaar geleden

Natuurlijk moet je trots zijn op jezelf. Tot onze 4e dochter geboren werd heb ik als zelfstandige gewerkt. Dan was ik veel van huis. Gelukkig kon ik dat goed combineren en heb ik er zelf nooit een rotgevoel bij gehad. Ze hadden het leuk bij het kdv en ik kon mijn zaak voortzetten. Inmiddels werk in vanuit huis en die combinatie bevalt me prima. Er gaan inmiddels ook al 3 kids naar school en 1 is thuis. Moeder zijn en een balans vinden in het werk, studie, gezinsleven en jezelf zijn is heel moeilijk. Dat zal ook altijd blijven. Maar goed, dat neemt niet weg dat je als moeder het beste voor je kinderen wilt en dat je streeft naar perfectie. Belangrijk is dat jijzelf vrede hebt met hoe je de dingen combineerd.