{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag goede voornemens..

Mijn goede voornemen van dit jaar zou zijn: het rustiger aan doen en meer tijd te maken voor mezelf en Mr Baardmans. Maar is dat ook gelukt?

Afbeelding blog 'Dag goede voornemens..' Achtergrond blur afbeelding

Ik merkte dat de gesprekken met mijn vrienden vorige jaar, vooral ging over te druk zijn. En alles gehaast doen. En ja, doordat ik aan het afstuderen ben, stage loop en moet zorgen voor Codi; heb ik ook te weinig tijd voor …. alle andere dingen, zeg maar. Daarom had ik voorgenomen dat mijn goede voornemen van dit jaar zou zijn: het rustiger aan doen en meer tijd te maken voor mezelf en Mr Baardmans.

Tijdens het eten aan tafel bijvoorbeeld, lijkt het mij zo leuk om het eens echt ergens over te hebben. In plaats van onze normale maaltijden waarbij ik vaak mopper omdat we weer apart moeten eten omdat Codi zo moe is dat hij niet te genieten is. En dan heb je Manlief nog die zijn telefoon bij zich houdt om af en toe een spelletje te doen op zijn telefoon... 'Ik moet het nog even snel deze ronde afmaken. Je weet dat het op tijd gaat!' Zucht!

Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik begon deze week met frisse moed. Omdat ik weet dat Mr Baardmans niet al te veel op heeft met dit soort ‘contact en echte gesprekken’ ideeën van mijn kant, stond ik er alleen voor. 'Schat, ik heb twee goede voornemens dit jaar: ten eerste meer tijd voor "mezelf" maken . Ten tweede meer gesprekken aan tafel met jou.. En daar wil ik graag vanavond mee beginnen. Hoe was het op je werk?' Mr Baardsmans kijkt niet op of onder en antwoord met: 'goed..' Einde gesprek. De sfeer zat er meteen lekker in.

Iedere avond rond half zeven gaat Codi op bed. Daarna hebben we tijd voor onszelf. Hoe onze avonden eruit zien? Manlief achter de computer en ik kijk tv. Ook daar moest verandering in komen vond ik. 'Schat, kom je gezellig bij je me zitten?' 'Nu? Maar ik ben net lekker bezig met mijn computerspel!' Na een hoop gezucht en gekreun komt hij toch bij me zitten op de bank en kijken we naar een aflevering van Pretty Little Liars. Verplicht! Tsja, had hij maar niet zo moeten reageren.

Tot zover m’n goede voornemen. Het is gewoon nog niet het juiste moment. Volgend jaar zijn we toch weer een jaartje ouder….

Nu snel even m’n mail checken…

www.esstur.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je