Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Dag 5 van ons afval vrije jaar.

Dag 5 van ons afval vrije jaar. De dag dat je je realiseerd dat je veelste veel cola drinkt (whoeps).

Nu ik probeer mijn (rest)afval te verminderen vallen me er dingen op in mijn gebruik van bepaalde producten. Zo ook het aantal flessen cola dat er doorheen gaat.

Cola verslaving!

Oké bij deze beken ik officieel: ik ben cola verslaafd!

Ik wist al dat ik het veel dronk maar zo veel had ik echt niet verwacht.

Ik drink nu dagelijks ongeveer 1,5 liter cola! Vind het echt bizar veel en ben er ook van geschrokken!

Dus bij deze maak ik een belofte aan alle mama's hier, ik ga stoppen met cola drinken!

Zo gebruik ik geen plastic flessen meer (ook al breng ik die altijd terug naar de winkel) en is het beter voor mijn gezondheid.

De afval schade van vandaag:

Restafval - 2 verpakkingen van een chocoladereep (waren een dagje naar de kindeboerderij en hebben daar wat lekkers gekocht), 1 verpakking van een snoepjes (had nog 4 snoepjes in een rolverpakking zitten die ik net even heb opgesnoept).

GFT-afval - bananenschil, stukje van een paprika.

Gerecycled - plastic verpakking van stickers, plasticfolie van een pizza (we hebben weer slecht gegeten vandaag), plasticfles van de siroop.

8 jaar geleden

heb je geen molen in de buurt? Hier in de buurt twee molens die waar je ook producten als bloem en meel kan kopen.

8 jaar geleden

Dank je. Nee inderdaad daar heb je gelijk in alles zit tegenwoordig in een verpakking (alles ook zo snel en makkelijk mogelijk). Ik koop zo veel mogelijk zonder verpakking (groente, fruit, brood, noten, kaas, vlees, eieren, snoepjes). Dingen zoals meel, bloem, suiker koop ik in recyclebare verpakkingen. Je heb verpakkingsvrije winkels maar die zitten niet in de buurt van waar ik woon jammer genoeg. Dus ja verpakkingen zal je blijven hebben (ik tenminste voorlopig) maar deze worden wel gerecycled en belanden niet in het restafval. Zodra er een winkel is zonder verpakkingen in de buurt waar ik woon dan gaan we daar de boodschappen halen.

8 jaar geleden

Ik tel alles wat ik thuis en buitenshuis weggooi. Heb ik buitenshuis iets dat ik kan recyclen dan neem ik dat mee in me tas om thuis in een recycle bak te gooien. Wel moet ik even erbij zeggen dat ik vergeten ben om de nachtluier erbij te zetten (whoeps).

8 jaar geleden

Mooi streven en gelijk kom je er acher hoeveel je eigenlijk aan afval hebt. Al ontkom je door de verpakkings maatschappij van tegen woordig daar niet aan .hoe wil je dat gaan aanpakken ?