{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag 2016, wij zijn klaar voor 2017!

Ik weet niet precies hoe ik het heb gedaan, maar ik voel me eindelijk weer gelukkig. Van kleine en grote dingen geniet ik weer..

Afbeelding blog 'Dag 2016, wij zijn klaar voor 2017!'

Jeetje, wat een jaar weer! In mijn vorige blog schreef ik over mijn voornemens voor 2016.

Na een aantal jaren als zelfstandig ondernemer gewerkt te hebben besloten we in 2015 om tóch te gaan voor een baan in loondienst. Enerzijds vanwege de tegenvallende resultaten, maar bovenal voor het gezin. Als je zo knetter hard werkt en het loopt niet zoals je zou willen, zorgt dat voor zoveel stress in huis. Stress en instabiliteit. En dat was nou juist iets wat we niet willen. Voor ons is het belangrijk dat Kjelt opgroeit in een warm nest met het liefst zo min mogelijk stress. Daarnaast zou ik me gigantisch voor mijn kop slaan als ik, 5 jaar later, moeite heb om herinneringen terug te halen van Kjelt uit zijn baby/dreumes/peuter/kleutertijd omdat ik het zo druk heb. Wat dat betreft, allerbeste keuze die we konden maken.

Maar toen begon het… hoe vind je weer balans je werk/privé als het er compleet anders uit komt te zien? Bij mij ging dat niet zo goed. Hoewel ik een parttime dienstverband had, stortte ik me volledig (maar dan ook écht volledig) in het werk, onder het mom van: het is in ieder geval niet zo stressvol als een eigen bedrijf. FOUT. STOM. DOM. Nou ja, misschien was het anders ook wel zo ver gekomen.. alle stress van ons bedrijf, de 4 verhuizingen in 3,5 jaar tijd.. Het onvermijdelijke was plots een feit. Ik kwam thuis te zitten met een burn out.

Na een aantal ontzettend zware maanden heb ik *godzijdank* mijn innerlijke rust weer gevonden, evenals een leuke baan waarbij ik wél een goede balans kan houden. Ik weet niet precies hoe ik het heb gedaan, maar ik voel me eindelijk weer gelukkig. Van kleine en grote dingen geniet ik weer, misschien wel meer dan ooit. Ik besef me maar al te goed dat ik misschien wel gevoelig ben voor dit soort dingen, maar ik besef me nog veel beter dat er maar 1 top prioriteit is…. Mijn gezin!

Na alle stress is het in 2017 écht tijd om te gaan settelen. Rust te zoeken als gezin. We wonen nu nog in een (vrij dure) huurwoning. Hoewel we hier super fijn wonen (en geweldige buren hebben) hebben Bas en ik toch besloten nog één keer te gaan verhuizen. We kunnen dan ook mededelen dat we een huis hebben gekocht De mensen die me goed kennen weten nu waarschijnlijk wel dat ik al WEKEN bezig ben met de voorbereiding van de inrichting van ons nieuwe huis en dat Pinterest momenteel de meest gebruikte app op mijn telefoon is. Nog een keer een periode van verhuisstress (lees: interieurstress) en daarna hebben we ook financieel meer rust en weten we dat we ons voor langere tijd aan een woning binden.

Al met al was 2016 een zeer bewogen, maar erg leerzaam jaar. Een pittig jaar, maar wel een waar ik achteraf met een goed gevoel naar terug kan kijken. Wij zijn klaar voor 2017, wederom een jaar vol veranderingen, veel liefde en aandacht voor mijn gezin en een jaar waarin we ons hopelijk écht gaan settelen en écht de rust gaan vinden.

WAT IS JOUW BELANGRIJKSTE VOORNEMEN VOOR 2017?

Meer (ook niet mama-gerelateerde) blogs lezen? Klik hier om me te volgen op Facebook.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je