{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dag 2016, hallo 2017

Dag 2016, dag jaar waarin er zoveel veranderde, dag jaar...

Afbeelding blog 'Dag 2016, hallo 2017' Achtergrond blur afbeelding

Lieve Fynn,

Vandaag sluiten we het jaar 2016 af... Een heftig jaar waarin er zoveel veranderde!

2016 Het jaar waarin we onze eerste zoon zouden gaan verwelkomen, hem zouden gaan zien opgroeien en we met zijn drieen verder zouden gaan. Als ik vorig jaar op deze dag had geweten wat er zou komen had ik hem liever niet meegemaakt of overgeslagen...hoewel we jouw ondanks alles toch mochten ontmoeten en ik dat ook niet had willen missen.

Het begon goed behalve de lichamelijke klachten genoten wij volop van de zwangerschap en konden wij niet wachten tot jij er zou zijn Fynn, zo wilde we jou graag noemen een mooie naam voor ons stoere mannetje. Op wie zou je lijken? Hoe groot zou je zijn? Zou je nog beslissen om te draaien zodat mama op een natuurlijke manier kon gaan bevallen? Je lag tenslotte steeds in stuit.

Twee weken voor mijn definitieve verlof gestopt met werken want dat werd lichamelijk echt veelste zwaar. Het eerste weekend van mijn officiele verlof nog even lekker een pannenkoek eten met het meisje van mijn werk en naar de 20vanAlphen om jouw opa en tante aan te moedigen. Wat was mama moe dat weekend, vanaf vrijdagavond voorweeen en veel harde buiken. Maar ja die horen er tenslotte bij, ook wist mama niet meer hoe je lag en leek je wel gedraaid. Wel was je lekker actief dat weekend vooral op zondag toen papa en mama gingen slapen was je flink aan het trappelen.... Niet wetend dat dit de laatste keer zou zijn dat mama je zou voelen...

7 maart 2016 de dag waarop alles veranderde en onze grootste droom een nachtmerrie werd. De dag daarna mochten we je eindelijk zien en ondanks dat jij niet leefde waren wij toch meteen verliefd. Helaas moesten we na een week op jouw crematie definitief afscheid nemen, we konden je nooit meer in het echt zien, aanraken, ruiken... Nooit meer. 

Inmiddels heb je een prachtig plekje in huis gekregen, maar het gemis blijft Fynn. Want hoe zou je er nu uit hebben gezien ? Zou je nog steeds zo op papa lijken? Helaas zullen wij dit nooit te weten komen en blijf jij altijd die prachtige baby die met 34+5 weken is overleden/geboren is, je wordt nooit ouder, groter, slimmer en zal nooit op avontuur gaan. Nooit zal jij doen wat alle andere kindjes doen, jij blijft voor altijd onze kleine Fynn.

2016 is het jaar van de vele emoties. Alles loopt door elkaar van trots, verdriet, wanhoop, angst en ergens ook een beetje geluk. Het beetje geluk is het feit dat papa en mama snel opnieuw zwanger zijn van jouw broertje die nu nog maximaal 7 weken als "Woutertje" in mama haar buik zal zitten. We begonnen het jaar zwanger van jou Fynn en eindigen hem zwanger van "Woutertje". Vandaag alweer 32+3 weken Nog maar 2+2 weken tot jouw termijn Fynn. Hier ziet mama wel enorm tegen op. We hopen "Woutertje" snel in onze armen te mogen hebben. Dan gaan we hopelijk een mooie toekomst tegemoet met een mooi sterrenkindje in ons hart en een regenboogkindje hier bij ons op aarde.

2016 het jaar waarin mama niet in staat is om weer volledig aan het werk te gaan, haar baan verliest en zichzelf soms even kwijt raakt. Het jaar waarin angst het soms wint en mama echt niet durft te hopen dat jouw broertje levend ter wereld komt.

2016 het jaar waarin papa een carrière switch maakt en zijn kraan inruilt voor het onderhouden van AED's. 

2016 het jaar waaruit blijkt hoe goed en stevig ons huwelijk is, want we zijn elkaar ondanks alles niet kwijt geraakt. Het heeft ons nog hechter gemaakt en doen beseffen hoe ontzettend veel wij van elkaar houden en wij alles samen aankunnen. En ook het jaar waarin wij onze echte vrienden leerde kennen. 

2016 het jaad waar rouwen en een nieuw leven aan elkaar verbonden zijn. Maar het was vooral jouw jaar Fynn. Vandaag sluiten we dit jaar af en beginnen we aan 2017.

2017 wordt het jaar van "Woutertje", kan mama hopelijk weer aan het werk en kunnen we het normale leven weer stap voor stap opbouwen en voorzichtig in de toekomst gaan kijken. Met jouw Fynn voor altijd in ons hart. 

Lieve Fynn kijk je vanavond met ons mee vanaf jouw ster naar de vuurpijl die opa voor jouw afsteekt? En naar al het andere vuurwerk mooie vuurwerk wat de lucht in gaat? 

Lieve Fynn we missen je nog elke dag. Ik hou van jou! 

Xxx Mama 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je